Közélet

Embercsempészés bűntette miatt ítélt a Szegedi Járásbíróság

Embercsempészés bűntette miatt ítélt a Szegedi Járásbíróság

2015. január 10., szombat
Embercsempészés bűntette miatt ítélt a Szegedi Járásbíróság

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében nem jogerősen bűnösnek mondta ki C. E. montenegrói állampolgár vádlottat embercsempészés bűntettében, ezért őt 10 hónap végrehajtandó, börtön fokozatú szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint

C. E.

vádlott január nyolcadikán éjjel, ismeretlen megbízója utasítására vagyoni haszonszerzés végett az általa vezetett személygépkocsival Röszke térségében 4 fő iraki állampolgár migráns személyt vett fel, és a határszakasz felől az M5 autópálya irányába hajtott velük. A vádlott a röszkei határátkelő kiléptető oldalán egy benzinkutat elhagyva megállt, és a migráns személyek az autóból kiszállva elfutottak. A vádlott által vezetett személygépkocsit rendőrök ezt követően ellenőrzés alá vonták, majd a négy migráns személyt is elfogták, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. C. E. vádlott az államhatár átlépéséhez a jogszabályi rendelkezések megszegésével segítséget nyújtott azzal, hogy a migráns személyeket személygépkocsival felvette, és velük az ország belseje felé indult. A gyanúsított tudott arról, hogy a migránsok nem jogszerűen tartózkodnak az ország területén. A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így az nem jogerős. A bíróság a szökés és elrejtőzés veszélyére tekintettel elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, amely végzés jogerőre emelkedett. A bíróság az ügyet gyorsított eljárás keretében bírálta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.