A terrorfenyegetettségről tájékozódott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A franciaországi terrortámadás után Magyarországot érintő biztonságpolitikai kérdéseket vitatták meg az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfői zárt ülésén a Parlamentben.

Az ülés után Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke leszögezte: felelősen ki lehet jelenteni, hogy Magyarország terrorfenyegetettsége az európai unió átlagának felel meg, vagy az alatt van. Komolyabb aggodalomra adhat okot a bevándorlás – tette hozzá.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja arról beszélt, hogy akár az Európai Unióval szemben is el kell érni bizonyos jogszabály-változástatásokat, elsősorban a menekülttáborok ügyében.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a bizottsági ülésnek a terrorizmusról kellett volna szólni, de ehelyett jellemzően csak a bevándorlókkal kapcsolatos negatív állításokat hallottak.

Harangozó Tamás, a testület szocialista alelnöke arra is kitért, hogy a kormány és rendészeti szervek képviselői arról tájékoztatták a testületet: minden erőforrás a rendelkezésükre áll, hogy az állampolgárokat megvédjék. Az MSZP ezt viszont vitatja.

Előző sztori

Vitéz László a szegedi Kövér Béla Bábszínházban + VIDEÓ

Következő sztori

Francia katonák, szovjet tankok és a nagyárvíz pusztítása a Széchenyi téren