A doni áldozatokra emlékeznek hétfőn, a Megyeházánál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

doni_megemlekezes_2015

Január 12-én, hétfőn tartja közös megemlékezését a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a doni katasztrófa 72. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet.

Hazánk számára a világtörténelem egyik legszomorúbb eseménye a doni áttörés volt. A 72 évvel ezelőtti csata mintegy 150 ezer magyar áldozatot követelt. Rájuk emlékezve állíttatta a szabad emlékezés szobrát 2009 októberében Csongrád Megye Önkormányzata. Azóta hagyománnyá vált, hogy Szegeden, a megemlékezők minden év januárjában itt, Kligl Sándor szobrászművész Háború című alkotásánál, a Rákóczi téren tisztelegnek a doni hősök emléke előtt.

Az idei évben az áttörés évfordulóján, január 12-én, hétfőn 15.30-tól tartja megemlékező rendezvényét a Megyeháza előtti téren a megyei önkormányzat és a kormányhivatal, ahol Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet. A doni hősök emléke előtt adózik közreműködésével Horváth István, színész-rendező, a Genéziusz Társulat vezetője, és a Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola kórusa.

Az eseményt a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is koszorúzás zárja.

Default thumbnail
Előző sztori

Jogerősen elítélték a szentesi hajléktalant bántalmazó fiatalokat

Default thumbnail
Következő sztori

Kétszáz új dolgozót vesz föl a SZEFO Zrt.

Legutóbbi hasonló cikkek