A Baktói kiskertekben, Szentmihályon és Gyálaréten tisztítják az ivóvízhálózatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. január 26-30. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez a Baktói kiskertek, Szentmihály és Gyálarét területén.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. Január 26-28. között a Baktói kiskertek teljes területén, 26-30. között Gyálaréten az Apály, Bacsó Béla, Deli Károly, Napraforgó, Zágon, Zátony, Miklós utcákban, valamint a Gyálaréti úton. Szentmihályon a Gárdonyi, Tinódi, Óvoda, Bazsalikom, Kökörcsin, Estike, Rezeda, Verbéna utcákban, valamint a Nyár közben.

A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Előző sztori

Minden nyelven máshogy mesélik el a Csúrogon történteket + FOTÓK

Következő sztori

Kézilabda utánpótlás-nevelő központ alakult Szegeden