//

Plüssállatokat és ruhákat adományoztak a Gregor-iskola diákjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gregor_iskola_adomanyozas02_kfAz újszegedi Gregor József Általános Iskola diákjai a gyámság alá vett gyermekek számára gyűjtöttek.

“Olyan ruhákat, kabátokat adunk a rászoruló családoknak, amelyek érdekes körülmények között maradtak az iskolában. Gazdátlan ruhaneműkről van szó, amelyeket a szülők gondos átvizsgálás után felajánlottak erre a célra.” Pocsai Blankától, az újszegedi Gregor József Általános Iskola tanítójától megtudtuk, mintegy hat zsáknyi adományt gyűjtöttek össze, tehát harmadik jótékony akciójuk is sikeresen lezajlott.

Korábban, ugyancsak karácsonyi megmozdulásként az úgynevezett 100 forintos kampányban egy rászoruló családnak gyűjtöttek, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat által meghirdetett akcióban a szegedi onkológiai osztályért fogtak össze. “Szeretnénk a gyerekeket arra nevelni, hogy minél nyitottabbak legyen a világra. Az ilyen eseményeken keresztül erősíthetjük bennünk az empátiát, és annak fontosságát, hogyan figyeljenek másokra.”

gregor_iskola_adomanyozas03_kf

A diákok széles mosollyal az arcukon plüssállatokat és ruhaneműt adtak át a gyermekvédelmi gyámok nevelésbe vett gyermekei számára.

Előző sztori

Razordoll, Bad Taste és Rockkalapács-koncert a Rock klubban

Következő sztori

A nyolcadik legjobb egyetemi város Európában Szeged