Közélet

Orbán: ki kell szorítani a drogmaffiát Magyarországról

Orbán: ki kell szorítani a drogmaffiát Magyarországról

2014. december 12., péntek
Orbán: ki kell szorítani a drogmaffiát Magyarországról
Kiss Gábor; Orbán Viktor

A kormányfő értékelése szerint az útdíjrendszer átalakításának előnyeit a Magyarországon élők élvezik, a megyei matricarendszer pedig összességében jobb lesz a jelenleginél. A Kossuth Rádiónak adott interjújában a drogmaffiával szembeni harcról és a Déli Áramlat utáni gázstratégiáról is beszélt Orbán Viktor.

Orbán Viktor

a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel kiemelte, hogy az autópályák használói az évi 41 ezer forint helyett 5 ezer forintért válthatnak matricát, míg az országon átutazók ebből kimaradnak. Az M0-sra és az autópályák fővárosi bevezető szakaszaira utalva megjegyezte: nem az agglomerációt adóztatják, hanem egy megyei matricarendszert vezetnek be, ami összességében a magyar embereknek jobb, mint a mostani. A miniszterelnök jelezte: igazat ad

Bús Balázs

óbudai polgármesternek, aki városi hídnak tartja a Megyeri hidat. Szavai szerint lehet azt a szakaszt másként kezelni, de erről majd a szerdai kormányülésen egyeztetnek.

Ki kell szorítani a drogmaffiát

A kormányfő a hazai drogmaffia növekedéséről beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában és aggodalmát fejezte ki az új szintetikus drogok megjelenése miatt. A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja a drogmaffiától Magyarországot - jelentette ki. Orbán Viktor azzal magyarázta a politikusokra, újságírókra, közbizalmi állást betöltőkre kiterjesztendő drogtesztet, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben, "tisztázni kell, ki hol áll". Mindeközben a szülőknek segítséget kell adni, hogy gyermekeik ne váljanak áldozattá - fogalmazott, megjegyezve: lehetővé kell tenni, hogy szülői kérésre minden iskolában elvégezhető legyen a teszt.

Stratégia, hogy minden szomszédos országból érkezzen csővezeték

Személyes stratégiájának nevezte a kormányfő, hogy minden szomszédos országból érkezzen csővezeték Magyarországra. Orbán Viktor pénteken felidézte, hogy volt már az ukrán válság miatt gázkrízis Közép-Európában, s ezzel szemben védekezni kell, ezért elementáris nemzeti érdeknek nevezte, hogy gáz Ukrajnát kikerülve is érkezzen Magyarországra. Kifejtette, hogy január 1-jén üzembe lép a szlovák-magyar gázvezeték, ami az első lehetőség, de a cső mérete miatt csak részleges megoldás, délről, Szerbia felől is szükség van ellátásra. A szomszédos országokkal való összeköttetésekre utalva a miniszterelnök kijelentette: lassan eljutunk oda, hogy Magyarország polgárai, családjai, háztartásai energiabiztonságban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.