Közélet

Magánnyugdíjpénztárak: jövő szeptember után vizsgálnák a tagdíjbefizetést

Magánnyugdíjpénztárak: jövő szeptember után vizsgálnák a tagdíjbefizetést

2014. december 11., csütörtök
Magánnyugdíjpénztárak: jövő szeptember után vizsgálnák a tagdíjbefizetést

Egyértelműsíti a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályozás hatályát egy a törvényalkotási bizottság által csütörtökön elfogadott módosító javaslat. Ennek értelmében jövő szeptember után lehet vizsgálni a megelőző hat havi tagdíjbefizetéseket.

A 2015-ös költségvetést megalapozó törvényjavaslat szerint meg kell szüntetni azt a magánnyugdíjpénztárat, ahol a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizette be a kötelező havi tagdíjat. A nemzetgazdasági tárca már korábban jelezte, hogy a jogszabály nem lesz visszamenőleges hatályú.

Varga Mihály

miniszter december 1-jén azt nyilatkozta, hogy 2015 szeptemberétől lehet vizsgálni a megelőző hat havi tagdíjbefizetést. A csütörtökön a testület által elfogadott módosítás ezt úgy határozza meg, hogy szeptember 30-át követően kell azt vizsgálni. A Horizont Magánnyugdíjpénztár a megalapozó törvények beterjesztésekor azt közölte: ha január 1-jétől él a változtatás, akkor a jelenleg működő pénztárak közül egy sem teljesíti ezt a feltételt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.