Sport

Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosba látogat a Kosársuli

Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosba látogat a Kosársuli

2014. december 11., csütörtök
Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosba látogat a Kosársuli
kosarsuli12

Két nehéz mérkőzése lesz a héten a Vásárhelyi Kosársulinak. Az eddig hibátlan kék-sárgák pénteken Tiszaújvárosban lépnek pályára a keleti csoport harmadik helyezettje ellen. Vasárnap pedig egy igazi erőfelmérőn fogadják a nyugati listavezető Bonyhádot a Hódtóiban, a tét a Hepp Kupa négyes döntőbe jutás lesz.

A tiszaújvárosiak sokáig a Kosársulihoz hasonlóan veretlenül álltak keleten, azóta is csak egy vereségük van, november végén, a második helyezett debreceni fiatalok fektették két vállra őket. Az Borsod-Abaúj-Zemplén megyeieket eddig sem volt szabad alábecsülni, hiszen az elmúlt években mindenkire veszélyesek voltak hazai pályán. A gárda statisztikáira pillantva kiderül, hogy a Varga, Béres, Kóthay trió tűnt ki társai közül, mellettük másik 4 játékos is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a bajnokikon. Az újvárosiak soraikban tudhatják a korábbi válogatott Sitku Ernőt, aki pontjai mellett rutinjával segíti az együttest, amire jó példa, hogy a legutóbbi, az Eger ellen 3 ponttal megnyert rangadón 11 pontot süllyesztett el az ellenfél gyűrűjében. A Vásárhely bomba formában várja a péntek este 18 órakor kezdődő összecsapást. Eddigi mind a tíz meccsüket hozták (ebből hármat a kupában). A gárda erejét mutatja, hogy többször vert helyzetből álltak fel

Elek András

fiai, akik ennek köszönhetően hibátlanul vezetik az NBI/B-s bajnokság keleti csoportját. Nagy ütőkártya a csapat kezében, hogy 6-7 olyan kosaras van a keretben, akik képesek akár 20 pontot termelni, ha jól jön ki a lépés. Ráadásul minden mérkőzésen volt valaki, aki hátán vitte csapat társait és erre bizony a Tiszaújvárosiak ellen is szükség lesz. A találkozó remek főpróba lehet a Bonyhád elleni Hepp Kupa negyeddöntő előtt, amit december 14-én vasárnap 18 órakor rendeznek a Hódtói Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.