Kosárlabda: kuparangadóra készül a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli14

Másodszor lép pályára a héten a Vásárhelyi Kosársuli. A keleten első kék-sárgák ezúttal a Hepp Kupa négyes döntőért játszanak az NBI B-s bajnokság nyugati listavezetőjével. A labdát vasárnap este 18 órakor dobják fel a Hódtói Sportcsarnokban.

Nem lesz könnyű dolga Vas Péteréknek, ha be akarnak jutni a kupasorozat januári Final Four-jába, mivel hétvégi ellenfelük egy vereséggel áll a nyugati tabella élén. A héten azoktól a bajaiaktól kaptak ki, akiket a Kosársuli épp a negyeddöntőben ütött ki. Ennek ellenére nem szabad alábecsülni a bonyhádiakat, akiknél eddig hatan tudtak 10 pont körüli átlagot produkálni. Elsősorban Tömösváry és Faragó emelkedik ki közülük. Ráadásul a most elszenvedett vereségük miatt szinte biztos, hogy presztízskérdésként kezelik majd a vásárhelyi összecsapást.

“Biztosan nagy lesz a küzdelem, ráadásul a helyzetet a fárasztó pénteki tiszaújvárosi túra sem könnyíti meg. A vasárnapi rivális egyik legnagyobb előnye, hogy – ahogy mi is, régóta együtt játszanak. Ezért jól jön majd a hazai pálya, valamint a közönség buzdítása” – mondta a Kosársuli egyre több szerepet kapó spílere, Mócsai Milán. Hozzátette: a bonyhádiak nagyon jól dobnak kintről, de a betöréseikkel is meg kell birkóznunk, nagyon sokoldalú együttesről beszélünk.

A kék-sárgák kilencese szerint ez lesz az legnagyobb erőpróbájuk a szezonban, és egy labdás meccset jósol, ezért kiemelten fontos, hogy a pénteki bajnoki után mindenki a lehető legjobban kipihenje magát, és jól kezdjenek már az első negyedben. Ha ez összejön, akkor zöld út vezethet a négy közé.

A Vásárhelyi Kosársuli SE – B-Beton Bonyhádi KSE Hepp Kupa negyeddöntő december 14-én 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés két főtámogató, a Takarékbank Zrt. és a Magyar Földgáztáróló jóvoltából ingyenes.

Előző sztori

Csak kábítva lehet eladni a halat december közepétől

Default thumbnail
Következő sztori

Pintér: több mint ezermilliárdos az önkormányzati vállalatok adóssága

Legutóbbi hasonló cikkek