Sport

Kosárlabda: győzelmet vár a Mikulástól a Kosársuli

Kosárlabda: győzelmet vár a Mikulástól a Kosársuli

2014. december 5., péntek
Kosárlabda: győzelmet vár a Mikulástól a Kosársuli
kosarsuli10

Hetedik győzelmére készül az eddig veretlen Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban. Szombat este a 0-5-tel a tabella utolsó helyén tanyázó Budafok érkezik a Hódtói Sportcsarnokba. A bajnokira úgy hírlik, hogy a Mikulás is ellátogat, és édességgel kedveskedik a gyerekeknek. A mérkőzés előtt a kék-sárgák legrutinosabb játékosával, a sok küzdelmet megélt Nyilas Istvánnal beszélgettünk.

- A bajnokságot és a kupát nézve kilencszer hagytátok el a pályát győztesen a szezonban, ráadásul eddig még legyőzőre sem találtatok. Régen kezdett már ilyen jól vásárhelyi együttes. Mi más most mint az előző években volt?

- Nap mint nap nagyon jó edzésmunkát végzünk, emellett úgy érzem most ért össze igazán a csapatunk. Úgy tűnik emiatt tudunk hozni minden meccset, persze az sem hátrány, hogy sok jó kosaras van a keretben és van egy kis konkurencia a csapatba kerülésért.

- A legtöbbször kiélezett küzdelem után szállítottátok a sikert, elég csak az Óbuda, a Baja, vagy éppen a TF-Budapest elleni összecsapásra gondolni. Mi az, ami miatt a ti oldalatokra billent a mérleg nyelve?

- Nagyon sokat számít, hogy sok rutinos játékosunk van. A legutóbbi, Tehetséges Fiatalok elleni találkozón ez döntött. Az ellenfél tehetséges, de még kevesebb tapasztalattal rendelkező kosarasai korán elhitték, hogy győznek. Mi már tudjuk, hogy 40 percig tart egy összecsapás, így 14 pontról fordítottunk az utolsó percekben. Nagyon fontos, hogy 6-7 olyan játékosunk van, aki képes meccsenként 20 pontot hozni, így nem riválisainknak nem elég csak egy emberből felkészülnie.

- A sereghajtó Budafok érkezik Mikuláskor a Hódtóiba. Kötelező a győzelem, ami nem mindig könnyű feladat…

Ez sohasem könnyű feladat. Én azt szoktam mondani, hogy egy jóval gyengébb csapat ellen mindig nehéz jól teljesíteni. Ennek ellenére én bízom benne, hogy magabiztosan, közönségszórakoztató produkcióval szállítjuk az újabb diadalt, ehhez azonban nem szabad úgy felmennünk a pályára, hogy már előre elkönyveltük a sikert.

- Hogyan lehetne változtatni azon az elmúlt hetekben látott tendencián, hogy a mérkőzések elején annyira azért nem megy jól a szekér?

- Mindenképpen jobban fel kell pörögnünk a bemelegítésen, de a lényeg továbbra sem változott, én akkor vagyok elégedett, ha 40 perc után több pontot dobtunk, mint a másik együttes. Azért örülnék, ha jól sikerülne a főpróba a jövő vasárnapi, Bonyhád elleni Hepp Kupa negyeddöntőre, jó lenne élesben tökéletesíteni a taktikai repertoárunkat. A Vásárhelyi Kosársuli-Budafok NBI/B csoportos mérkőzés december 6-án 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés a Takarékbank Zrt-nek, valamint a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően továbbra is ingyenes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.