Sport

Kézilabda: a Dunaújváros ellen búcsúzik a csapatkapitány

Kézilabda: a Dunaújváros ellen búcsúzik a csapatkapitány

2014. december 29., hétfő
Kézilabda: a Dunaújváros ellen búcsúzik a csapatkapitány
szkkse_mosonmagyarovar_mj_lehmann_dobo

Öt hét szünet után folytatódik a női kézilabda NB I, a sereghajtó Szeged KKSE a Dunaújváros ellen hazai pályán nem csak az idei évtől, hanem csapatkapitányától, Lehmann-Dobó Andreától is búcsúzik.

November 22-én játszotta utolsó tétmérkőzését az újonc SZKKSE, akkor Vácott

nyolcgólos vereséget szenvedett

az együttes, amely az Európa-bajnokság miatti szünet előtt egy pontot tudott szerezni, tíz meccsén egy döntetlen mellett kilenc vereséget szenvedett. A csapattól azóta

távozott a Ferencvárostól kölcsönvett

Dajka Bettina, Suzana Cubelával pedig közös megegyezéssel

szerződést bontott

a klub, Lehmann-Dobó Andrea csapatkapitány pedig

bejelentette visszavonulását

, a beállósnak a keddi lesz pályafutása utolsó mérkőzése, akinek karrierje lezárása egy győzelemmel lehetne igazán stílszerű, azonban nem áll könnyű feladat előtt az SZKKSE. Az újvárosiakat több jelenlegi (Bulath Anita, Triscsuk Krisztina) valamint egykori (például Ferling Bernadett) válogatott játékos erősíti, a korábbi szövetségi kapitány,

Mátéfi Eszter

által irányított Dunaújváros tíz meccs után pozitív mérleggel rendelkezik, hat győzelme mellett négyszer szenvedett vereséget a szegediek keddi vendége.

Online

Kedden 18.00 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged KKSE - Dunaújvárosi Kohász KA NB I-es női kézilabda mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Abban az állapotban kell valamilyen szinten eredményesnek lennünk, amelyikben most vagyunk. Megint csak nem feltétlenül akkor leszek csak boldog, hogyha nyerünk, mert ez egy szentimentalista álomnak tűnik egy ilyen csapat ellen, ahol 6-7 válogatott játékos van. Nagyon jó csapat érkezik, ez megint csak a szegedi kézilabdabarátoknak kedvezhet, hogy ilyen játékosok, ilyen csapat érkezik ide. Megpróbáltunk új játékelemeket beépíteni, meglepetést okozni, igazából kockázatvállalás lesz a játékunkban, mert kénytelenek vagyunk kockázatot vállalni, hiszen azt mondják, aki mer, az nyer. Én akkor gondolom, hogy győzünk, ha a végén a szegedi közönség megtapsol minket. Bízom benne, hogy lesz miért megtapsolniuk bennünket, teljesen biztos vagyok benne, hogy egy olyan csapatot fognak látni, amelyik meghal a pályán, küzdeni fog, hajtani fog. Azt tudom ígérni, hogy megpróbálunk minél jobb eredményt elérni” – mondta el portálunk érdeklődésére

Marosán György

, a Szeged KKSE vezetőedzője. A trénernek nem kell nélkülöznie egyetlen játékosát sem sérülés miatt, azonban a csapat eddigi irányítója, Dajka Bettina egy héttel a mérkőzés előtt távozott a csapatból, így az új játék felépítésére csupán alig több mint egy hete volt Marosán Györgynek. A Dunaújváros csupán a bajnokság első négy helyezettje ellen maradt pont nélkül, győzelemmel tudott távozni például Érdről is, így a Szeged KKSE számára bravúrra lenne szükség a győzelemhez. Kedden tehát nem csak a csapatot, hanem Lehmann-Dobó Andreát is utoljára láthatják a nézők, legalábbis mint a klub játékosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.