Közélet

Hétvégétől indul az igazi tél, vasárnap havazás is várható Szegeden

Hétvégétől indul az igazi tél, vasárnap havazás is várható Szegeden

2014. december 25., csütörtök
Hétvégétől indul az igazi tél, vasárnap havazás is várható Szegeden
havazas_januar_03_gs

A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb. Vasárnap Szegeden erős szél és havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken, karácsony második napján még mindenütt kisüt a nap, de helyenként - legnagyobb eséllyel északkeleten - már hózáporok is kialakulhatnak. A Dunántúlon és a középső országrészben időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3, plusz 3 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-7 fok között valószínű. Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő várható. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. Kezdetben még több helyen erős lehet a szél, de aztán mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű. Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 1 fok között alakulnak a maximumok – olvasható az előrejelzésben.

Vasárnap Szegeden erős szél és havazás várható

idojaras

Az

Országos Meteorológiai Szolgálat

előrejelzése szerint szombattól Szegeden is fagypont alatt marad a hőmérséklet, vasárnap megnövekedett (40-60 km/h-s) szélerősséggel, és akár havazással is számolhatunk. Szerda éjszaka -8 fok környékére zuhanhat a hőmérő higanyszála, télies hidegben köszönthetjük az új esztendőt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.