Kultúra

Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai

Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai

2014. december 11., csütörtök
Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai
Moranap_Program

Móra Ferenc és Kalmár Ilona titkos szerelmes leveleinek lapjai kelnek életre a szegedi múzeumban: egy kamara színielőadás keretében ismerhetik meg az érdeklődők a legendás író és a nála 22 évvel fiatalabb nő titkolt szerelmét. A Móra-napon emellett bábelőadással, beszélgetéssel és tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban december 13-án, szombaton.

MoraF_KalmarI

Móra Ferenc

1932-ben ismerkedett meg a nála 22 évvel fiatalabb

Kalmár Ilonával

Balatonfüreden. A találkozásból egy titkos, forró szerelem született, mely egészen a haláláig elkísérte mind az írót, mind az asszonyt. Kettejük levelezését Kalmár Ilona a halála után a szegedi múzeumra hagyta: Móra nehezen kiolvasható írását saját kezűleg kis füzetekbe másolta. Ezek a gyönyörű levelek kelnek most életre a Kultúrpalota Móra-napján szombaton este 19 órakor, ahol az érdeklődők egy különleges kamara-előadáson pillanthatnak bele a nem mindennapi szerelem rejtelmeibe. A nap azonban más kincseket is tartogat: a Kövér Béla Bábszínház előadásában láthatják a „Móra mesebirodalma” című bábjátékot kicsik és nagyon délután 16.30-kor, majd 18 órától

Vészits Andrea

dramaturg, Móra Ferenc dédunokája mesél dédapja életéről, különleges egyéniségéről és szerelmeiről. A Móra-nap délutánján tárlatvezetésekkel és játékkal várják az érdeklődőket a múzeumban, emellett egész nap kedvezményes árú belépőkkel látogatható a Móra Ferenc Múzeum főépületének összes kiállítása: a felnőtt jegy 1000, a gyermek 500, a családi pedig 2000 Ft-ba kerül majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.