Írjon nekünk

Egyetem

Az NMHH Szegeden nyitotta meg ötödik médialaborját + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

nmhh01_gs

“Ez nem pusztán egy számítógépes terem, hanem a médiaálmok megvalósításának helyszíne” – jelentette ki Karas Monika, az NMHH elnöke az SZTE új médialaborjának átadóján, melynek kialakítását 12 millió forintból a hatóság finanszírozta.

Az országban ötödikként átadott, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által finanszírozott Médiakultúra Kreatív Műhely gyakorlati szemináriumoknak ad otthont, valamint a diákoknak egyéni alkotómunkára, filmes, webes és elektronikus tartalmak elkészítéséhez utómunkálatokra biztosít világszínvonalú infrastruktúrát. A laborban a hallgatók audiovizuális anyagok vágásával, szerkesztésével foglalkoznak, emellett médiainformatikával és közösségi médiával kapcsolatos ismereteiket is fejleszthetik.

A technikafüggő szakokon – így a médiaszakemberek képzésénél is – rendkívül fontos a fejlesztés, ehhez járult hozzá az NMHH, melynek elnök, Karas Monika, az SZTE-n átadott új médialabor átadóján elmondta, Szeged az ötödik felsőoktatási intézmény, melynek fejlesztését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság finanszírozta.

„Az a célunk, hogy a jövő média és hírközlési szakembereinek a legjobb körülményeket biztosítjuk. Felelős hatóságként úgy gondoljuk, hogy a hallgatók tudása és tudni akarása, kreativitása megérdemli, hogy ugyanazt a technikát biztosítsuk számukra, mint a legfejlettebb országokban” – jelentette ki Karas Monika. Megjegyezte, a hallgatók és az oktatók álmainak immár nem szabhat határt a technika, s az NMHH feladatának tartja, hogy ösztönözze a leendő médiaszakemberek kreativitást. „Hiszek abban, hogy a Szegeden átadott műhely nemcsak egy gépterem, hanem a jövő, a lehetőségek és az álmok megvalósításának a helye is lesz” – fogalmazott.

nmhh10_gs

„Az elméleti képzésre mindig nagy hangsúlyt fektettünk, de a szakirányaink lehetőséget adtak arra, hogy a hallgatók jól hasznosítható gyakorlati ismeretek birtokában hagyják el az egyetemet” – mondta el Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja. Hozzátette, a felsőoktatást érintő financiális megszorításai nem tették lehetővé, hogy a rádió- és televízió stúdiót korszerűsítsék, ezért is fontos az SZTE számára, hogy az NMHH támogatásával egy valóban 21. századi médiaműhelyt tudnak a hallgatók rendelkezésére bocsátani.

Az universitasnak az NMHH három MacPro és három iMac 27-inch számítógépet, három Apple Thunderbolt kijelzőt, hat Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. A hatóság 2012-ben megkezdett programja keretében eddig a Pécsi Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, illetve az SZTE-n nyitottak Új Médiakultúra Kreatív Műhelyeket.

Egyetem

Online is elérhetők a Pedagógiai esték előadásai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem maradunk le a remek előadásokról.

Tovább olvasom

Egyetem

Csaknem hétezren jelentkeztek első helyen a Szegedi Tudományegyetemre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A legnépszerűbbek közé tartozik a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a jogász, a gazdálkodási és menedzsment szak.

Tovább olvasom

Egyetem

Új honlapot épít az SZTE Alma Mater

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az oldal közösséggé szervezi a szegedi felsőoktatási intézmények egykori és mai hallgatóit, dolgozóit.

Tovább olvasom

Aktuál