Közélet

A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK

A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK

2014. december 19., péntek
A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK
gregor_iskola_madareteto

A újszegedi Gregor-suli diákjai szívükön viselik a hazánkban telelő madarak sorsát, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy tucat madáretetőt készítettek a madártani egyesület Csongrád megyei csoportja számára. A kuckókat és tetőket várhatóan a város több pontján helyezik ki, egy pedig a füvészkertbe kerül.

A gyerekek környezetismereti nevelésében központi téma az állatvédelem, a foglalkozásokon a tél beálltával pedig kiemelten fontos az itt telelő madarak etetése, gondozása. Az iskola diákönkormányzatának vezetői, vagyis

Bajkán Martina

tanító és

Erdei-Soczó Gabriella

magyar szakos tanár legújabb feladatként azt találták ki, az osztályok készítsenek egy-egy madáretetőt. "Korábban csak az iskola udvarára barkácsoltak a gyerekek etetőt. Legutóbb védett állatokat választva osztálycímert kellett készíteniük, ennek kapcsán, valamint

Bikárdi Melinda

igazgatónő ötlete nyomán választottuk ezt a témát. Már akkor is nagyon lelkesek voltak a gyerekek" - mondta portálunknak a tanító.

Pocsai Blanka

, a 3.A osztályfőnöke nagy büszkeséggel mutatta az alsósok munkáját, akik virágcserép alátétből emeletes, függő etetőt készítettek. Mind a nyolc évfolyam kapott az alkalmon, időt és energiát nem kímélve, iskolaidőben megtervezték, majd megépítették az etetőket, odúkat. Több mint egy tucat változatosan színes, kreatív házikó született, amelyeket a Magyar Madártani Egyesület Csongrád Megyei Helyi Csoportjának ajánlottak fel.

Tokody Béla

, az egyesület megyei titkára szívesen fogadta a gyerekek munkáit, portálunknak pedig megerősítette, amint meglesz az etetők pontos helye, elviszi őket. Nem kizárt, hogy az újszegedi füvészkert fáira is felkerül egy-egy. Az egyesület szeretné, ha minél hamarább kikerülnének a kuckók, hiszen a korábbi évek tapasztalatai szerint várhatóan januárban, februárban köszöntenek be a kemény fagyok, a zord tél. Hozzátette, a gyerekek követhetik az etetők sorsát és az odúk lakóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.