//

A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gregor_iskola_madaretetoA újszegedi Gregor-suli diákjai szívükön viselik a hazánkban telelő madarak sorsát, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy tucat madáretetőt készítettek a madártani egyesület Csongrád megyei csoportja számára. A kuckókat és tetőket várhatóan a város több pontján helyezik ki, egy pedig a füvészkertbe kerül.

A gyerekek környezetismereti nevelésében központi téma az állatvédelem, a foglalkozásokon a tél beálltával pedig kiemelten fontos az itt telelő madarak etetése, gondozása. Az iskola diákönkormányzatának vezetői, vagyis Bajkán Martina tanító és Erdei-Soczó Gabriella magyar szakos tanár legújabb feladatként azt találták ki, az osztályok készítsenek egy-egy madáretetőt. “Korábban csak az iskola udvarára barkácsoltak a gyerekek etetőt. Legutóbb védett állatokat választva osztálycímert kellett készíteniük, ennek kapcsán, valamint Bikárdi Melinda igazgatónő ötlete nyomán választottuk ezt a témát. Már akkor is nagyon lelkesek voltak a gyerekek” – mondta portálunknak a tanító. Pocsai Blanka, a 3.A osztályfőnöke nagy büszkeséggel mutatta az alsósok munkáját, akik virágcserép alátétből emeletes, függő etetőt készítettek.

Mind a nyolc évfolyam kapott az alkalmon, időt és energiát nem kímélve, iskolaidőben megtervezték, majd megépítették az etetőket, odúkat. Több mint egy tucat változatosan színes, kreatív házikó született, amelyeket a Magyar Madártani Egyesület Csongrád Megyei Helyi Csoportjának ajánlottak fel. Tokody Béla, az egyesület megyei titkára szívesen fogadta a gyerekek munkáit, portálunknak pedig megerősítette, amint meglesz az etetők pontos helye, elviszi őket. Nem kizárt, hogy az újszegedi füvészkert fáira is felkerül egy-egy. Az egyesület szeretné, ha minél hamarább kikerülnének a kuckók, hiszen a korábbi évek tapasztalatai szerint várhatóan januárban, februárban köszöntenek be a kemény fagyok, a zord tél. Hozzátette, a gyerekek követhetik az etetők sorsát és az odúk lakóit.

no images were found

Előző sztori

Januártól Miklós Péter az Emlékpont intézményvezetője

Következő sztori

Ma kezdődik a Lajkó Félix-maraton