Bulvár

Trendek ide vagy oda, az adventi koszorú lényege, hogy szeressük

Trendek ide vagy oda, az adventi koszorú lényege, hogy szeressük

2014. november 29., szombat
Trendek ide vagy oda, az adventi koszorú lényege, hogy szeressük
adventi_koszoru

Az adventi koszorú nem pompájával emelkedik ki a karácsonyi díszek sorából, mégis az adventi hangulat tetőpontját jelzi. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várják, hogy vasárnaponként végre meggyújthassák a gyertyákat. A Szent István téri piacon járva megtudtuk, hogyan készíthetjük el magunknak és hogyan alakult idén a koszorútrend.

"Az adventi koszorút már az első ünnepi vasárnapot megelőzően is keresik, de gyakran visznek Erzsébet és Katalin napra ajándékba. Idén a kevert színek, valamint a fekete és fehér színek párosítása a divat, ami egy nagyon új, extravagáns vonalnak számít. Akárcsak a fekete karácsonyfa fehér díszekkel" - ecsetelte a legújabb trendeket

Kasáné Kovács Nóra

virágkötő. Bódéjánál csakis természetes alapanyagokkal dolgozik: igazi fenyőágakkal és szárított virágokkal cicomázza fel a koszorúkat, s a hagyományoknak megfelelően a gyékényalapra tűzi fel a három lila és egy rózsaszín gyertyát. "Ha egy kis csillogást szeretnének belevinni, akkor is valami apróbb díszt tűzünk a meglévők mellé, sosem dolgozunk műfenyővel. Érdekes egyébként, hogy nem kell feltétlenül kerek alakú ahhoz, hogy az emberek a karácsony eljövetelét jelző dísznek vegyék. Ha négy gyertya van benne, már szívesen viszik adventi koszorúnak." A virágkötő azt ajánlja, mindenki olyan díszt válasszon, amivel szívesen büszkélkedik a nappali dohányzóasztalán vagy az étkezőasztalon. Trendek ide vagy oda, az ügyesebb kezűek akár maguknak is elkészíthetik, ehhez pedig nincs szükség másra, mint egy jó ragasztópisztolyra, négy gyertyára, valamilyen alapra, amit nem sajnálunk ilyen célra használni és csupa-csupa természetes anyagra, amelyekkel kidekorálhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.