Közélet

Szijjártó Péter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozik Brüsszelben

Szijjártó Péter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozik Brüsszelben

2014. november 15., szombat
Szijjártó Péter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozik Brüsszelben

Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője a hét elején, hétfőn és kedden Brüsszelben részt vesz az Európai Unió Tanácsának ülésein, és külön megbeszélést folytat a NATO-főtitkárral, a brit külügyminiszterrel, valamint görög és ciprusi politikusokkal is - tájékoztatta a minisztérium sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Fülöp Judit

közölte:

Szijjártó Péter

megbeszélést folytat

Jens Stoltenberg

NATO-főtitkárral, találkozik

Philip Hammond

brit külügyminiszterrel, egyeztet

Evangelosz Venizelosz

görög miniszterelnök-helyettessel, külügyminiszterrel, valamint a ciprusi külügyminiszterrel,

Joannisz Kaszulidesszel.

A miniszter részt vesz a külügyek tanácsa munkaülésén, amelyen egyebek mellett az ukrajnai konfliktus kérdései kerülnek napirendre - közölte a sajtófőnök. A magyar miniszter a nemzetek kormánytagjainak általános ülésén is tárgyal. Azon a találkozón olyan témák szerepelnek, mint a jogállamisági kezdeményezés, az éves és többéves intézményközi programozás megerősítése, valamint az előrelátó klímapolitikát folytató energiaunió megvalósítása - ismertette a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.