Egyetem

Országos hatodikok lettek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

Országos hatodikok lettek a Bonifert-iskola diákjai  + FOTÓK

2014. november 28., péntek
Országos hatodikok lettek a Bonifert-iskola diákjai  + FOTÓK
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Idén a 4. évfolyamos Szamkó Szabolcs, Kocsis Nándor, Szabó Bettina és Vízvári Levente képviselte a Bonifert-iskolát a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Ők a Makkosnégyes csapata.

"A hetedik feladat nagyon nehéz volt, azt nem tudtuk megoldani" - meséltek a gyerekek izgatottan a november 22-i döntőről. Láthatóan ez az apró "akadály" sem szegte kedvüket, a negyedikesek legalább annyira lelkesen regéltek a versenyen történtekről, mintha még csak most készülnének a megmérettetésre. Nincs is okuk csüggedni, hiszen hatodik helyezést értek el az ország egyik legnagyobb és legnívósabb erőpróbáján, a Bolyai Matematika Csapatversenyen. A szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai már negyedik éve vesznek részt az éves versenyen, s bár minden alkalommal sikerrel vették a megyei fordulót, a több mint 30 csapatot felsorakoztató országos körben ilyen jó eredménnyel még nem végeztek. Idén a 4. évfolyamos

Szamkó Szabolcs, Kocsis Nándor, Szabó Bettina

és

Vízvári Levente

képviselte a Bonifert-iskolát, ők a Makkosnégyes. "Azért választottuk ezt a nevet, mert az iskola korábban a Makkosházi Általános Iskola volt. Mi pedig négyen vagyunk a csapatban." "Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, hogy hatodik helyezést sikerült elérniük" - mondta

Szalainé Szunyi Klára

, a fiatalok egyik felkészítő tanára. A Bolyai-verseny komoly szöveges és logikai feladatairól híres, ahol a jó megoldások mellett a csapatszellem is fontos. Az írásbeli körben 45 perc jut 14 feladatra, míg a szóbeli fordulóban - ahová már csak a legjobb hat kerülhet be - villámkérdések és táblán levezethető feladványok várnak a versenyzőkre. A Makkosnégyes csapata persze ezt is sikerrel vette. "Az utolsó feladatot Nándi oldotta meg, Tina és Levi pedig az első feladatoktól kezdték" - ecsetelte Szamkó Szabolcs, hogyan osztják fel egymás között a feladványokat. A gyerekek adottsága befolyásolja, hogy mely feladatokra fordítanak nagyobb figyelmet. A tanárnőtől megtudtuk, Szabi gyors észjárását Nándi alapos kidolgozása egészíti ki, míg Tina és Levi az első oldalon található, rövidebb feladatokat futja végig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.