Írjon nekünk

Sport

Női labdarúgás: javítana tavaszra a SZAK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szak_femina001

Már a tavaszi szezon kezdődik az NB I-es női labdarúgó bajnokságban, persze csak a sorsolás szerint, hiszen hétvégén már az első visszavágókra került sor. A Szegedi AK Boszorkányok vezetőedzőjét az első hét mérkőzés tapasztalatairól kérdeztük.

Nem a legjobban zárta az „odavágókat” a SZAK: a csapat hét mérkőzés alatt egy pontot szerzett, a Femina elleni döntetlen mellett hat vereséget könyvelhetett el a pontvadászat első periódusában. A gárda vezetőedzője, Cserenkó Szabolcs azonban nem temetné még csapatát.

„A nyári felkészülésünk nem úgy zárult, ahogy azt terveztem, jó pár játékosom elég kevés edzésen tudott megjelenni, így nem tudtuk elvégezni azt a munkát, amire úgy gondolom, hogy szükség lett volna. Az első pár fordulóban ez meg is mutatkozott, elég sima vereségeket szenvedtünk, mire magunkhoz tértünk, addigra bőven benne voltunk a bajnokságban. Az eredmények elmaradásával mentális problémáink is voltak, de ezen túllendültünk. Volt egy vezetőségi ülésünk, ahol átbeszéltük a dolgokat, és némi javulás látszik is, a Femina ellen játszottunk egy döntetlent. Az őszt sajnos közösen elrontottuk, úgy gondolom, jól fog nekünk jönni ez a téli szünet”- mondta el portálunknak Cserenkó Szabolcs, a SZAK vezetőedzője.

A szünetig azonban még négy bajnoki vár a Boszorkányokra, egészen november 30-ig tart az őszi szezon. A csapat trénere úgy véli, két út állhat előttük, azonban a csapat előtt még nagyon sok lehetőség áll annak érdekében, hogy javítson eddigi szereplésén.

„Remélhetőleg tudunk igazolni minőségi játékosokat, 4-5 lánnyal szeretnénk bővíteni a keretünket, ez ügyben már folynak is a tárgyalások. A másik opció, hogy az utolsó helyekért fogunk küzdeni, itt meg kell jegyeznünk, hogy az alapszakasz befejeztével lesz egy rájátszás, és még ezt követően is az utolsó két helyezett játszik egy két nyert meccsig tartó párharcot, aminek a győztese játszhat egy osztályzó meccset, tehát nincs tragédia, van bőven javítási lehetőségünk. A jelenlegi keretünkben is várhatóak változások, valószínűleg lesznek, akiktől elköszönünk. A vezetőség bízik a munkámban, mindent megteszek annak érdekében, hogy pozitív kicsengése legyen ennek a történetnek” – válaszolta a jövőt érintő kérdésekre Cserenkó Szabolcs.

A SZAK számára a bajnokság az újonc Dorog ellen folytatódik, a nyitófordulóban bár fél óráig tartotta magát a csapat, de végül 5-1-s vereséget szenvedett hazai pályán. Cserenkó Szabolcs úgy véli, ellenfelük jól kapta el a bajnokság ritmusát, amennyiben pedig mentálisan sikerül jó szinten lehozni a találkozót, akkor jó eredménnyel térhetnek haza Dorogról. A papírforma hazai sikert ígér a mester szerint, aki a női magyar mezőnyben szokatlan szurkolókra is igyekezett felkészíteni együttesét.

A Dorog-SZAK mérkőzést vasárnap 13 órától rendezik.

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál