Női futball: nem volt ellenszere a SZAK-nak az Astrára + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_astra17_KF

Szoros első félidő után háromgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a vendég Astrától a női labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Az Astra jelentős fölényével indult a találkozó, a vendégek alapos presszing alá helyezték a szegedi kaput az első percekben. Az idő haladtával továbbra sem lazult a nyomás, ami a 18. percben érett góllá. Igaz, a találthoz nem az egyébként fegyelmezetten védekező hazaiak hibája kellett, hanem Kakuszi Adrienn eszméletlenül jól eltalált lövése. A szélső bő 30 méterről, az oldalvonal közeléből bombázott elképesztő pontossággal, védhetetlenül a rövid felsőbe. (0-1) Ezt követően egy csapásra megváltozott a játék képe, kiszabadult a tizenhatosáról a SZAK, sőt, Papp Dorináék tetszetős akciókat is vezettek, amik azonban rendre elhaltak a vendégek térfelén.

Fordulás után a sokadik szögletét már gólra váltotta Dombó János alakulata, mert bár Godvár Katalin beadása után Földesi Lilien nagy bravúrral még a felső lécre tudta tolni Vidács Krisztina közeli fejesét, a lepattanóra berobbanó Sümegi Évát senki sem kísérte a bekkek közül, így akadálytalanul stukkolhatott a hálóba. (0-2) A hazaiak szinte még fel sem ocsúdtak, újból középkezdéshez készülődhettek, miután egy tetszetős támadás végén Sümegi mattolta másodjára is a magára hagyott Földesit. (0-3) A hajráig csendesen peregtek a percek, majd a végén a szegediek minden megmaradt energiájukat bevetve rohamoztak a szépítésért, erőfeszítéseiket azonban nem koronázta már siker.

A vereség okán Cserenkó Szabolcs tanítványai továbbra sem tudnak közelíteni az utolsó helyről a mezőny többi tagjához. A csapat legközelebb november 23-án lép pályára, az éllovas egyetlen érdemi üldözőjévé váló FTC otthonában.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző
2014. november 14., 17.00
Szegedi AK
Astra HFC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csamangó Tamás * Asszisztens: Szalai Szabolcs István, Mészáros János
0
3

Női labdarúgó NB I, 9. forduló:

Szegedi AK – Astra HFC 0-3 (0-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Szalai Szabolcs István, Mészáros János).
SZAK: Földesi – Patocskai (Nagy 69′), Kardos, Lipták, Szalai, Géczi, Végh (Guth 54′), Lévai, Szil, Dudás, Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Astra: Varga – Megyes (Hatala 64′), Vidács, Rózsa, Godvár, Molnár, Dikanová (Németh 54′), Szabó, Kakuszi, Ács, Sümegi. Vezetőedző: Dombó János.
Gólszerzők: Kakuszi (18′), Sümegi (58′, 63′).

Cserenkó Szabolcs: “Az első félidőben a lányok teljes mértékig megcsinálták azt, amit az előző mérkőzésen Dorogon is. Jól védekeztünk, fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk. Volt egy ordító ziccerünk, ami sajnos nem ment be, az pedig a futball törvényszerűsége, hogy az egyenlítés elmaradása után jött a második gól, majd a harmadik is. Előrejátékban ma sem tudtunk olyat nyújtani, amivel legalább egy pontot kiérdemeltünk volna. Gratulálok az ellenfélnek, úgy gondolom, jó meccset játszottunk. Még két találkozónk van hátra a téli szünetig, megpróbáljuk rendezni a sorainkat.”

Dombó János: “Azt gondolom, a játék képe alapján egy reális eredmény született. A Szeged harcosan és jól játszott, kemény dió volt a számunkra. A péntek esti időben nehezen tudtunk felpörögni, ettől függetlenül egy jó meccs kerekedett ki a mai mérkőzésből. A támadások befejezésével továbbra is hadilábon állunk. Megszámoltuk, 16 szögletet rúghattunk a 90 perc során, ami mellé két kapufát is elértünk, több ziccert alakítottunk ki. Több figyelmet kell szenteljünk ezek kihasználására a jövőben.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Csamangó sporttárs lefújta a találkozót, a lelkiismeretesen küzdő Szeged sajnos ezúttal sem tudta megszorítani az Astrát.
90+2′
Éles szögből vette célba a rövid alsót Szalai egy kontra végén, Varga magabiztosan fogta a kísérletet.
90+1′
Dudás lőtt középre, de a védők felszabadították a sűrűjéből.
90′
Lerántották Szalait a tizenhatos oldalvonalánál, kis híján már azon belül. Becsülettel hajt a SZAK a góljáért.
89′
Lipták beadása a rövid sarokra érkezett, ahol csak vendégek tartózkodtak.
88′
Szabadrúgásból emelt Szil Tünde a büntetőterületen belülre, Papp ugyan átvette, de csak szögletet tudott kiharcolni.
85′
Kakuszi jobb oldali beadásánál Géczinek kellett mentenie a berobbanó Sümegi elől. Csendesen peregnek az utolsó percek.
82′
Sűrű köd szállt le mostanra a pálya fölé, ezzel egyidőben a levegő is igencsak lehűlt. Érdemes lesz megnyomnia a feleknek a hajrát, ha nem szeretnének megfázni.

szak_astra34_KF

76′
Ismét egy élesen betekert szöglet okozott veszélyt a hazai kapu előtt, Földesi még éppen elé tudott vetődni Vidácsnak. Az Astra sarokrúgásai rendre komoly potenciált hordoznak magukban, a szegedi védelem eddig igen bizonytalan ezeknél a szituációknál.-
73′
A kettes mezszámban védő Varga Luca még egy cselt is megengedhetett magának Papp Dorinával szemben. Láthatóan élvezik a játékot a vendégek, míg a Szeged elkeseredetten hajt a becsületgólért.
73′
Elcsúszott a védelem, a jobb oldalon érkező Kakuszi nagyon egyedül maradt, de 16-17 méteres lövése elszáguldott keresztbe a hosszú alsó előtt.
70′
Szil ugratta volna ki a középen meglóduló Papp Dorinát, Ács viszont nagyon határozottan állt be a támadó elé, esélyt sem hagyva neki a labdába érésre.
69′
Ismét egy változtatás, most a Szegednél: Patocskai bandukolt le a gyepről Nagy Dzsenifer javára.
64′
Újabb csere, Hatala állt be Megyes helyett a rózsaszín mezeseknél.
63′
Gól… Szépen csinálták. Megyes lőtt be a védők mögé Godvárnak, aki az alapvonal előtt érte utol az átadást. Élesen benyesett labdájára Sümegi érkezett kiváló ütemben középen. 0-3.

szak_astra08_KF

60′
Szil Tünde válaszolna egy távoli lökettel, a kísérlet azonban nem okozott igazi veszélyt a jól helyezkedő Varga Luca kapujára.
58′
Gól… Godvár szögleténél Vidács közeli fejesét Földesi még a keresztlécre tolta, a kipattanóra viszont Sümegi érkezett a leggyorsabban. 0-2.
54′
A hazai és a vendég együttes is megejti első cseréjét, Végh Emesét Guth Renáta váltotta, míg a túloldalon Németh Andrea érkezett Dikanová Dominika helyett.
53′
Szabó a tizenhatos sarkától vette célba a rövid alsót, Földesi viszont jól helyezkedve hárítani tudott.
51′
Megérkezett egy technikus, Sümegi Éva a vendégektől pedig szemmel verte a magát megmakacsoló pályaelemet, amely mindezek hatására végül elfoglalta előírt helyét. Újra játékban a labda,
50′
Áll a játék, gondok adódtak az egyik szögletzászlóval. Csamangó Tamás partjelzője segítségével próbálja elhárítani a meccs folytatásának akadályát.
46′
Folytatódik az összecsapás, egyik oldalon sem történt csere a szünetben,

SZÜNET

45′
Vége a félidőnek, amely során a nagy lendülettel kezdő vendégek vezető találata után nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok, bár gólszerzési lehetőségei így is az Astrának voltak a folytatásban. Ugyanakkor a látottak alapján egyáltalán nem lehetetlen a pontszerzés a SZAK számára ezen a mérkőzésen. Izgalmas második felvonásra van tehát kilátás.
43′
Ziccerben lépne ki Végh passzával Papp Dorina, csak a kapus állt már vele szemben, de a partjelző zászlaja megállásra kényszerítette – les volt.
41′
Ott a válasz: Szabó Boglárka ellentmondást nem tűrően lépett ki középen őrzői szorításában, 16-ról pedig irdatlanul megdöngette a keresztlécet.
40′
Papp mesterien tartotta meg a labdát a tizenhatos előterében Molnárral szemben, a társak azonban túl lassan fejlődtek fel a támadással, így a gyertyaszerű belöbbölésre csak védők érkeztek középen.
35′
Balszerencsésen ért egy védő a labdába a hazai tizenhatoson belül, amely így éppen Sümegi elé hullott. A lekészítést végül Godvár bombázta rá, körülbelül 2 métert tévesztve vertikális irányban.
33′
Ez is közel volt: Rózsa ugratta ki üresbe Dikanovát, az apró termetű irányító a bal alsót vette célba 16-ról, Földesi viszont még odaért és szögletre tolta a löketet.
31′
Ezt most megúszta a SZAK! Szélvészként robogott a vendégek kontrája, Godvár nagyszerűen tálalt a középen érkező Rózsa elé, aki 12-13 méterről el is vállalta védője szorításában a lövést. Földesi kezein ugyan elsőre átcsorgott a labda, a hálóig ugyanakkor már nem jutott el.

szak_astra30_KF

28′
Tetszetősen bontakozott ki egy hazai akció: Lipták, Papp, majd Lévai volt a labda útja, de mielőtt még a jobb szélen üresen robogó Végh elé kerülhetett volna, Vidács közbelápett és megállította a támadást.
26′
Patocskai Ritát figyelmezteti Csamangó sporttárs, miután a szegedi, a labdát elérve ugyan, de hátulról csúszott Dikanovára
23′
Kezd kijönni a szorításból Cserenkó Szabolcs alakulata, a gól óta áttevődött a játék a két tizenhatos közé.
18′
Gól… De valami hihetetlenül nagy. Kakuszi Adrienn bő 30 méterről, az oldalvonal mellől (!) vette célba a rövid felsőt. A löket olyan erős és pontos volt, hogy Földesinek nem maradt esélye hárítani azt. 0-1.
16′
Ötödik szögletét végezhette el az Astra, a figura végén Megyes lőtt éles szögből, tekerése viszont nem talált kaput. Olykor nyomasztó a rózsaszín mezesek fölénye, a vendéglátók azonban hősiesen védekeznek.

no images were found

13′
Egy gyors támadással lepte volna meg a vendégeket a Szeged, de a védők szemfülesebbek voltak, utána pedig az egyedül letámadó Végh Emese hiába próbált labdát szerezni a túlerő ellen.
9′
Gőzerővel támad Dombó János alakulata, beszorítja kapuja elé a hazaiakat.
6′
“Uh!” – hallható a nézőktől, miután egy szöglet megtalálta Vidácsot a kapu torkában, ő viszont a földre pattintva a labdát, csak a keresztlécet simogatta meg.
4′
Nagyszerű labdát kapott Godvár a balon a tizenhatos oldalánál, az elé bemozgó Rózsát játszotta meg, de a társ kifordult testmozdulatot igénylő kísérletét az ötös sarkától Földesi Lilien magabiztosan fogta.
2′
A rövid sarokra csapódott Dikanová beadása, Patocskai pedig kifejelte mezőnybe. A sarokrúgást elvégző szélső gyűjtötte be a labdát, a balösszekötő helyéről jobbal eleresztett lövése azonban éppen Földesi ölébe hullott.
2′
Godvár harcolta ki erőszakosan a meccs első szögletét Patocskai mellett.
1′
Indul a stopper Csamangó Tamás karján, az Astra küldte útjára a labdát.

17.02: Érkeznek a főszereplők a bírók felvezetésével. A szegediek fehér, a vendégek rózsaszín mezben,

16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozdulatait végzik. Nem volt igazán sok idejük rákészülni a találkozóra, hiszen alig pár perce fejeződött be egy utánpótlás torna a műfüvön.

A mérkőzés Csamangó Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A két együttes odavágóját 5-0-ra nyerte az Astra szeptember 3-án. Lenne tehát miért visszavágnia Cserenkó Szabolcs csapatának, de egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, hiszen a rivális meglehetősen jó formát mutat az utóbbi időben. A fővárosiak elmúlt öt mérkőzésükön úgy szereztek hét pontot, hogy találkoztak az FTC-vel és az MTK-val is. Ráadásul a regnáló bajnok kék-fehérek csak egyetlen találattal bizonyultak jobbnak Csepelen, ami mindenképpen nagy fegyvertény az Astra számára. Eközben a szegediek első győzelmükre hajtanak a ligában, azok után, hogy az előző fordulóban 5-0-ás vereséget szenvedtek az újonc Dorog otthonában. Előzetesen tehát a vendégek a pénteki összecsapás esélyesei, de hogy beigazolódik-e a papírforma, az még 90 izgalmasnak ígérkező perc kérdése.

Előző sztori

NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

Következő sztori

Csukás István: Aki olvasni szeret, annak fejében ész van és nem szilvalekvár + FOTÓK