Sport

Női futball: nem volt ellenszere a SZAK-nak az Astrára + FOTÓK

Női futball: nem volt ellenszere a SZAK-nak az Astrára + FOTÓK

2014. november 14., péntek
Női futball: nem volt ellenszere a SZAK-nak az Astrára + FOTÓK
szak_astra17_KF

Szoros első félidő után háromgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a vendég Astrától a női labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Az Astra jelentős fölényével indult a találkozó, a vendégek alapos presszing alá helyezték a szegedi kaput az első percekben. Az idő haladtával továbbra sem lazult a nyomás, ami a 18. percben érett góllá. Igaz, a találthoz nem az egyébként fegyelmezetten védekező hazaiak hibája kellett, hanem

Kakuszi Adrienn

eszméletlenül jól eltalált lövése. A szélső bő 30 méterről, az oldalvonal közeléből bombázott elképesztő pontossággal, védhetetlenül a rövid felsőbe. (0-1) Ezt követően egy csapásra megváltozott a játék képe, kiszabadult a tizenhatosáról a SZAK, sőt, Papp Dorináék tetszetős akciókat is vezettek, amik azonban rendre elhaltak a vendégek térfelén. Fordulás után a sokadik szögletét már gólra váltotta

Dombó János

alakulata, mert bár

Godvár Katalin

beadása után

Földesi Lilien

nagy bravúrral még a felső lécre tudta tolni

Vidács Krisztina

közeli fejesét, a lepattanóra berobbanó

Sümegi Évát

senki sem kísérte a bekkek közül, így akadálytalanul stukkolhatott a hálóba. (0-2) A hazaiak szinte még fel sem ocsúdtak, újból középkezdéshez készülődhettek, miután egy tetszetős támadás végén Sümegi mattolta másodjára is a magára hagyott Földesit. (0-3) A hajráig csendesen peregtek a percek, majd a végén a szegediek minden megmaradt energiájukat bevetve rohamoztak a szépítésért, erőfeszítéseiket azonban nem koronázta már siker. A vereség okán

Cserenkó Szabolcs

tanítványai továbbra sem tudnak közelíteni az utolsó helyről a mezőny többi tagjához. A csapat legközelebb november 23-án lép pályára, az éllovas egyetlen érdemi üldözőjévé váló FTC otthonában.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző
2014. november 14., 17.00
Szegedi AK
Astra HFC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csamangó Tamás * Asszisztens: Szalai Szabolcs István, Mészáros János
0
-
3

Női labdarúgó NB I, 9. forduló:

Szegedi AK - Astra HFC 0-3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Szalai Szabolcs István, Mészáros János).

SZAK:

Földesi - Patocskai (Nagy 69'), Kardos, Lipták, Szalai, Géczi, Végh (Guth 54'), Lévai, Szil, Dudás, Papp.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Astra:

Varga - Megyes (Hatala 64'), Vidács, Rózsa, Godvár, Molnár, Dikanová (Németh 54'), Szabó, Kakuszi, Ács, Sümegi.

Vezetőedző:

Dombó János.

Gólszerzők:

Kakuszi (18'), Sümegi (58', 63'). Cserenkó Szabolcs:

"Az első félidőben a lányok teljes mértékig megcsinálták azt, amit az előző mérkőzésen Dorogon is. Jól védekeztünk, fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk. Volt egy ordító ziccerünk, ami sajnos nem ment be, az pedig a futball törvényszerűsége, hogy az egyenlítés elmaradása után jött a második gól, majd a harmadik is. Előrejátékban ma sem tudtunk olyat nyújtani, amivel legalább egy pontot kiérdemeltünk volna. Gratulálok az ellenfélnek, úgy gondolom, jó meccset játszottunk. Még két találkozónk van hátra a téli szünetig, megpróbáljuk rendezni a sorainkat."

Dombó János:

"Azt gondolom, a játék képe alapján egy reális eredmény született. A Szeged harcosan és jól játszott, kemény dió volt a számunkra. A péntek esti időben nehezen tudtunk felpörögni, ettől függetlenül egy jó meccs kerekedett ki a mai mérkőzésből. A támadások befejezésével továbbra is hadilábon állunk. Megszámoltuk, 16 szögletet rúghattunk a 90 perc során, ami mellé két kapufát is elértünk, több ziccert alakítottunk ki. Több figyelmet kell szenteljünk ezek kihasználására a jövőben."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Csamangó sporttárs lefújta a találkozót, a lelkiismeretesen küzdő Szeged sajnos ezúttal sem tudta megszorítani az Astrát.
90+2'
Éles szögből vette célba a rövid alsót Szalai egy kontra végén, Varga magabiztosan fogta a kísérletet.
90+1'
Dudás lőtt középre, de a védők felszabadították a sűrűjéből.
90'
Lerántották Szalait a tizenhatos oldalvonalánál, kis híján már azon belül. Becsülettel hajt a SZAK a góljáért.
89'
Lipták beadása a rövid sarokra érkezett, ahol csak vendégek tartózkodtak.
88'
Szabadrúgásból emelt Szil Tünde a büntetőterületen belülre, Papp ugyan átvette, de csak szögletet tudott kiharcolni.
85'
Kakuszi jobb oldali beadásánál Géczinek kellett mentenie a berobbanó Sümegi elől. Csendesen peregnek az utolsó percek.
82'
Sűrű köd szállt le mostanra a pálya fölé, ezzel egyidőben a levegő is igencsak lehűlt. Érdemes lesz megnyomnia a feleknek a hajrát, ha nem szeretnének megfázni.
szak_astra34_KF
76'
Ismét egy élesen betekert szöglet okozott veszélyt a hazai kapu előtt, Földesi még éppen elé tudott vetődni Vidácsnak. Az Astra sarokrúgásai rendre komoly potenciált hordoznak magukban, a szegedi védelem eddig igen bizonytalan ezeknél a szituációknál.-
73'
A kettes mezszámban védő Varga Luca még egy cselt is megengedhetett magának Papp Dorinával szemben. Láthatóan élvezik a játékot a vendégek, míg a Szeged elkeseredetten hajt a becsületgólért.
73'
Elcsúszott a védelem, a jobb oldalon érkező Kakuszi nagyon egyedül maradt, de 16-17 méteres lövése elszáguldott keresztbe a hosszú alsó előtt.
70'
Szil ugratta volna ki a középen meglóduló Papp Dorinát, Ács viszont nagyon határozottan állt be a támadó elé, esélyt sem hagyva neki a labdába érésre.
69'
Ismét egy változtatás, most a Szegednél: Patocskai bandukolt le a gyepről Nagy Dzsenifer javára.
64'
Újabb csere, Hatala állt be Megyes helyett a rózsaszín mezeseknél.
63'
Gól... Szépen csinálták. Megyes lőtt be a védők mögé Godvárnak, aki az alapvonal előtt érte utol az átadást. Élesen benyesett labdájára Sümegi érkezett kiváló ütemben középen. 0-3.
szak_astra08_KF
60'
Szil Tünde válaszolna egy távoli lökettel, a kísérlet azonban nem okozott igazi veszélyt a jól helyezkedő Varga Luca kapujára.
58'
Gól... Godvár szögleténél Vidács közeli fejesét Földesi még a keresztlécre tolta, a kipattanóra viszont Sümegi érkezett a leggyorsabban. 0-2.
54'
A hazai és a vendég együttes is megejti első cseréjét, Végh Emesét Guth Renáta váltotta, míg a túloldalon Németh Andrea érkezett Dikanová Dominika helyett.
53'
Szabó a tizenhatos sarkától vette célba a rövid alsót, Földesi viszont jól helyezkedve hárítani tudott.
51'
Megérkezett egy technikus, Sümegi Éva a vendégektől pedig szemmel verte a magát megmakacsoló pályaelemet, amely mindezek hatására végül elfoglalta előírt helyét. Újra játékban a labda,
50'
Áll a játék, gondok adódtak az egyik szögletzászlóval. Csamangó Tamás partjelzője segítségével próbálja elhárítani a meccs folytatásának akadályát.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyik oldalon sem történt csere a szünetben,
SZÜNET
45'
Vége a félidőnek, amely során a nagy lendülettel kezdő vendégek vezető találata után nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok, bár gólszerzési lehetőségei így is az Astrának voltak a folytatásban. Ugyanakkor a látottak alapján egyáltalán nem lehetetlen a pontszerzés a SZAK számára ezen a mérkőzésen. Izgalmas második felvonásra van tehát kilátás.
43'
Ziccerben lépne ki Végh passzával Papp Dorina, csak a kapus állt már vele szemben, de a partjelző zászlaja megállásra kényszerítette - les volt.
41'
Ott a válasz: Szabó Boglárka ellentmondást nem tűrően lépett ki középen őrzői szorításában, 16-ról pedig irdatlanul megdöngette a keresztlécet.
40'
Papp mesterien tartotta meg a labdát a tizenhatos előterében Molnárral szemben, a társak azonban túl lassan fejlődtek fel a támadással, így a gyertyaszerű belöbbölésre csak védők érkeztek középen.
35'
Balszerencsésen ért egy védő a labdába a hazai tizenhatoson belül, amely így éppen Sümegi elé hullott. A lekészítést végül Godvár bombázta rá, körülbelül 2 métert tévesztve vertikális irányban.
33'
Ez is közel volt: Rózsa ugratta ki üresbe Dikanovát, az apró termetű irányító a bal alsót vette célba 16-ról, Földesi viszont még odaért és szögletre tolta a löketet.
31'
Ezt most megúszta a SZAK! Szélvészként robogott a vendégek kontrája, Godvár nagyszerűen tálalt a középen érkező Rózsa elé, aki 12-13 méterről el is vállalta védője szorításában a lövést. Földesi kezein ugyan elsőre átcsorgott a labda, a hálóig ugyanakkor már nem jutott el.
szak_astra30_KF
28'
Tetszetősen bontakozott ki egy hazai akció: Lipták, Papp, majd Lévai volt a labda útja, de mielőtt még a jobb szélen üresen robogó Végh elé kerülhetett volna, Vidács közbelápett és megállította a támadást.
26'
Patocskai Ritát figyelmezteti Csamangó sporttárs, miután a szegedi, a labdát elérve ugyan, de hátulról csúszott Dikanovára
23'
Kezd kijönni a szorításból Cserenkó Szabolcs alakulata, a gól óta áttevődött a játék a két tizenhatos közé.
18'
Gól... De valami hihetetlenül nagy. Kakuszi Adrienn bő 30 méterről, az oldalvonal mellől (!) vette célba a rövid felsőt. A löket olyan erős és pontos volt, hogy Földesinek nem maradt esélye hárítani azt. 0-1.
16'
Ötödik szögletét végezhette el az Astra, a figura végén Megyes lőtt éles szögből, tekerése viszont nem talált kaput. Olykor nyomasztó a rózsaszín mezesek fölénye, a vendéglátók azonban hősiesen védekeznek.
13'
Egy gyors támadással lepte volna meg a vendégeket a Szeged, de a védők szemfülesebbek voltak, utána pedig az egyedül letámadó Végh Emese hiába próbált labdát szerezni a túlerő ellen.
9'
Gőzerővel támad Dombó János alakulata, beszorítja kapuja elé a hazaiakat.
6'
"Uh!" - hallható a nézőktől, miután egy szöglet megtalálta Vidácsot a kapu torkában, ő viszont a földre pattintva a labdát, csak a keresztlécet simogatta meg.
4'
Nagyszerű labdát kapott Godvár a balon a tizenhatos oldalánál, az elé bemozgó Rózsát játszotta meg, de a társ kifordult testmozdulatot igénylő kísérletét az ötös sarkától Földesi Lilien magabiztosan fogta.
2'
A rövid sarokra csapódott Dikanová beadása, Patocskai pedig kifejelte mezőnybe. A sarokrúgást elvégző szélső gyűjtötte be a labdát, a balösszekötő helyéről jobbal eleresztett lövése azonban éppen Földesi ölébe hullott.
2'
Godvár harcolta ki erőszakosan a meccs első szögletét Patocskai mellett.
1'
Indul a stopper Csamangó Tamás karján, az Astra küldte útjára a labdát.
17.02: Érkeznek a főszereplők a bírók felvezetésével. A szegediek fehér, a vendégek rózsaszín mezben, 16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozdulatait végzik. Nem volt igazán sok idejük rákészülni a találkozóra, hiszen alig pár perce fejeződött be egy utánpótlás torna a műfüvön. A mérkőzés Csamangó Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A két együttes odavágóját 5-0-ra nyerte az Astra szeptember 3-án. Lenne tehát miért visszavágnia Cserenkó Szabolcs csapatának, de egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, hiszen a rivális meglehetősen jó formát mutat az utóbbi időben. A fővárosiak elmúlt öt mérkőzésükön úgy szereztek hét pontot, hogy találkoztak az FTC-vel és az MTK-val is. Ráadásul a regnáló bajnok kék-fehérek csak egyetlen találattal bizonyultak jobbnak Csepelen, ami mindenképpen nagy fegyvertény az Astra számára. Eközben a szegediek első győzelmükre hajtanak a ligában, azok után, hogy az előző fordulóban 5-0-ás vereséget szenvedtek az újonc Dorog otthonában. Előzetesen tehát a vendégek a pénteki összecsapás esélyesei, de hogy beigazolódik-e a papírforma, az még 90 izgalmasnak ígérkező perc kérdése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.