Morre – Egy cseppnyi Kanada Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morreband

Imádják a pálinkát, akadt, aki feleségét ajánlotta nekik, de számukra az egyedi hangzás a legfontosabb – harmadik Európa-turnéja keretein belül Szegedre látogatott a Morre együttes.

Érdeklődés hiányában sem maradt el a kanadai dallamrockerek első szegedi koncertje októberben, kevesebb mint egy tucat ember gyűlt össze a Rongy Kocsmában, ez azonban nem zavarta a zenészeket, így is minőségi koncertet adtak a jelenlévőknek. “Szeretünk Magyarországra járni, többször turnéztunk már itt, befogadóak, kedvesek a magyar emberek, a mai pangásnak talán a hétfői időpont, vagy a sovány reklám lehet az oka, de országosan az a tapasztalatunk, hogy nagyon jó az atmoszféra, sok a fiatal, akik jó bulikat csinálnak” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Adrian Tonceanu énekes-gitáros. Adrian magyar felmenőkkel is rendelkezik, megcsillogtatta magyar tudását, ami nem túl szalonképes, mivel főként káromkodásokból áll, mert nagyszülei csak akkor használták a magyar nyelvet, ha nem akarták, hogy más is értse, mit mondanak. A zenekar emellett hangot adott a pálinka iránti rajongásának.

A zenekar jelenlegi turnéjával a negyedik, “Rock” címre keresztelt korongját mutatja be az európai közönségnek, útjuk során érintik Hollandiát, Belgiumot, Szerbiát, Németországot, hazánk után pedig Románia az úti cél. “Kissé nehezek az ehhez hasonló három-négy hónapos turnék, embert faragnak bárkiből, jókat nevetünk azokon a bandákon, akik azzal büszkélkednek, hogy túl vannak egy kéthetes turnén” – fejtette ki Igor Laze énekes-gitáros. “Játszottunk Európa-szerte hat Hard Rock Café-ban, számos fesztiválon, akadt olyan eset, amikor a szervezők lemondták a koncertet, azonban sikerült összetoboroznunk annyi embert, hogy mégis összehoztunk egy nagyon jó bulit” – tette hozzá a zenész.

“Sokat köszönhetünk a rajongóinknak, gyakran adtak nekünk szállást, etettek, itattak bennük, sőt volt, aki a feleségét is felajánlotta nekünk!” – nyilatkozott James Rose dobos. “Sok érdekes emberhez volt már szerencsénk, rendkívül perverzekhez, rendkívül szétesettekhez, de mindig barátságosak, és mi ezt azzal háláljuk meg, hogy minden egyes koncerten a maximumot adjuk – számunkra minden koncert különleges” – fűzte hozzá Igor.

A Morre zenekar, mint honlapjuk, illetve Facebook-oldaluk írja, Torontóban alakult 2007-ben, a jelenlegi felállás: Adrian Tonceanu ‘Fuser’ (ének, gitár), Igor Laze (ének, gitár), Dan Ayalon (basszusgitár, háttérvokál), James Rose ‘Jones’ (dob, háttérvokál). A zenekar fő inspirálójaként a Pink Floyd, Led Zeppelin, Guns N’ Roses zenekarokat nevezi meg. “Ezt a stílust több módon lehet csinálni: csak a pillanatnak élni, csak utánozva, ezzel gyorsan lehet sikeres egy banda, azonban legalább olyan rövid időn belül eltűnik, mint ahogy megjelent, viszont lehet úgy is zenélni, hogy az ember az eredetiséget keresi, persze mindig vannak befolyásoló hatások, bizonyos stílusok eltűnnek, mások újra felbukkannak, a zene egy nagy körforgás, de ami legfontosabb: megtalálni a saját hangodat, így válhatsz sikeressé” – mondta el Adrian.

Előző sztori

"Az igazságot sok hazugsággal kell őrizni" - politika, propaganda, manipuláció

Default thumbnail
Következő sztori

Futsal: a Haladást fogadja az UTC

Legutóbbi hasonló cikkek