Kultúra

Megzenésített Radnóti - Both Miklós és a Napra zenekar koncertje a BFMK-ban

Megzenésített Radnóti - Both Miklós és a Napra zenekar koncertje a BFMK-ban

2014. november 4., kedd
Megzenésített Radnóti - Both Miklós és a Napra zenekar koncertje a BFMK-ban
1107_Radnoti_A2_fekvo

Radnóti Miklós (1909-1944) halálának 70. évfordulójára emlékezve különleges koncertre várják a hódmezővásárhelyi középiskolásokat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba A 20. századi magyar költészet kimagasló alakjának verseit Both Miklós, a hazai etno-rock legkiemelkedőbb gitárprímása, a Napra zenekar frontembere zenésítette meg és adja elő zenekara kíséretében november 7-én, pénteken 11 órakor a BFMK színháztermében.

Radnóti

születésének 100. évfordulójára készült el

Both Mikló

s "hangoskönyve" a költő fiatalon írt műveiből, melynek vásárhelyi bemutató koncertjén a BFMK közönsége is megismerheti a gitárvirtuóz sajátos Radnóti átiratait. A hazai ethno-rock egyik legismertebb képviselője zenésítette meg a modern magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakjának a verseit, s ez a feladat Both számára is új kísérlet része volt. "Both Miklós Radnóti műsora minden középiskolában kötelező hallgatnivaló! A nem középiskolás fokon létrehozott intenzív gitárzene pedig, a rock kedvelőinek ünnepnapokra való, ínyenc csemege!" - olvasható az album beharangozójában. A "gitárprímás"-ként is emlegetett Both Miklós játékára

Jimi Hendrix, Bartók Béla

, a cigány zene és a népzene egyaránt hatással volt, s így alakult ki sajátos stílusa, amely lényegében a népzene és a rock határait mossa össze. A Napra zenekar gitárosaként és énekeseként zenélő Both olyan együttesekben bontogatta szárnyait, mint a Vágtázó Halottkémek és a Barbaro, de vendégként játszott az Állami Népi Együttes zenekarával és a Heaven Street Sevennel is. A Napra zenekarban az elektromos és az akusztikus hangszerek, illetve az ének együttes hangzásával a magyar népzenét a mai kor zenei eszközeivel szólaltatják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.