Egyetem

Megújult a szegedi női klinika udvara + FOTÓK

Megújult a szegedi női klinika udvara + FOTÓK

2014. november 12., szerda
Megújult a szegedi női klinika udvara + FOTÓK
udvar_atado04_KF

A kismamák nemcsak szebb, de egészségesebb környezetben tölthetik várandóságuk utolsó napjait, pihenhetik ki a szülés utáni fáradalmakat. A KRIO Intézet jóvoltából örökzöld cserjékkel és friss gyepszőnyeggel borították le a Semmelweis utcai klinika kertjét. Teljes pompájában tavasszal gyönyörködhetnek a páciensek.

Mintegy 200 m² virágos, cserjés területet kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, s további 800 négyzetméteren új gyepszőnyeget kapott az udvar.

Balogh István

, a KIRO Intézet tudományos igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, azért támogatták a kórház fejlesztését, hogy a nők "kulturált, kellemes környezetben pihenhessenek". Úgy fogalmazott, jobb helyre nem is kerülhetett volna a félmillió forintos támogatás, amelyhez hasonlóból két évvel ezelőtt a jászberényi kórház, tavaly pedig a miskolci kórház is kapott. Tavaly 2500 szülést vezettek le a női klinikán, idén valamivel több, mint 2000 gyermek jött a világra Szegeden - ezt már

Németh Gábor

, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika docense fűzte hozzá. Mint mondta, az átalakított udvar - teljes pompájában tavasszal - javítja a kismamák komfortérzetet, szívesen sétálgatnak majd a kertben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.