Közélet

Megegyezett a város és a püspökség – kezdődhet a stadionépítés?

Megegyezett a város és a püspökség – kezdődhet a stadionépítés?

2014. november 14., péntek
Megegyezett a város és a püspökség – kezdődhet a stadionépítés?
stadion02_gs

Megegyezett a legfontosabb kérdésben a szegedi önkormányzat és a Szeged 2011 Kft. tulajdonosa, a Szeged-Csanádi Egyházmegye, így, ha a városi közgyűlés is elfogadja a később benyújtandó előterjesztést, elkezdődhet az új szegedi futballaréna építkezése. Minderről Botka László polgármester beszélt péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

„Teljes egészében az adófizetők pénzéből épül, az önkormányzatnak azonban egy fillérjébe sem kerül. Eddig is az volt a gyakorlat, hogy ha valaki épít a városban, akkor azt értelemszerűen a város nem akadályozhatja meg” – fogalmazott a városvezető az építendő létesítményről. Hozzátette, az elmúlt hónapok során egyetlen vitás kérdésben kellett megegyezniük a futballegyesülettel, illetve a püspökséggel, mégpedig a Napfény Kemping területén felépítendő stadionhoz vezető infrastruktúrát milyen módon, kinek a finanszírozásában alakítsák ki. „Megállapodtunk a püspökséggel, ennek a teljes összköltségvetése 58 millió forint, és ezt az összeget megfelezzük. Azaz 29 millió forintot a beruházó át fog utalni az önkormányzatnak, amiből az önkormányzat megépíti a járdákat, utakat és jelzőlámpás csomópontot. Semmilyen más vitánk nem volt a püspökséggel és a Szeged 2011-gyel, de teljesen világos, hogy egy beruházásnál meg kell azt is vizsgálni, milyen külső infrastruktúra szükséges ahhoz, hogy egyáltalán megközelíthető legyen. Ebben egyeztettünk, nagyon korrekt megállapodást kötöttünk véleményem szerint, ami teljesen jó a város számára is. Ez a megállapodás megy majd be a közgyűlés elé. Ebben, azt gondolom, teljes lesz a konszenzus” – árulta el a részletekről

Botka László

.

Hallgassa meg Botka László polgármester szavait az új szegedi futballstadion ügyéről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.