Sport

Labdarúgás: pikáns derbire készül a Sándorfalva és az FK Szeged

Labdarúgás: pikáns derbire készül a Sándorfalva és az FK Szeged

2014. november 21., péntek
Labdarúgás: pikáns derbire készül a Sándorfalva és az FK Szeged
sandorfalva_fk_mj 016

A megyei I. osztály papíron utolsó fordulójára kerül sor az idén, azonban a korábban elmaradt meccsek miatt még nem ér véget az őszi szezon a csapatok számára. A vasárnapi rangadón az éveken át Sándorfalván dolgozó Tóth János ezúttal ellenfélként, az FK 1899 Szeged edzőjeként tér vissza korábbi csapatának otthonába.

Újra megindulnának Sándorfalván

Mindössze négy pont választja el a két együttest egymástól a tabellán, a hatodik fogadja a negyediket a megye I vasárnapi mérkőzésén. A Sándorfalva neve mögött 22 egység áll, azonban az utóbbi négy fordulóban csupán egy ponttal gyarapodott

Antal Róbert

együttese, amely a kilencedik forduló után még a listavezető Hódmezővásárhelyi FC-t mindössze egy ponttal lemaradva követte a tabellán. Azonban az elmúlt négy meccsen csak a Csongrádon elért 2-2-vel tudta gyarapítani pontjai számát, Mórahalom és Algyőn, valamint hazai pályán a Makó ellen is kikaptak Romicék, így lentebb csúsztak a tabellán is a hatodik helyig. Ugyanakkor egyetlen győzelemmel visszakapaszkodhatnának a dobogóért küzdő csapatok mögé, erre pedig a vasárnapi mérkőzés remek alkalomnak ígérkezik abból a szempontból, hogy éppen az előttük álló FK 1899 Szegedet látják vendégül. „Pikáns mérkőzés lesz, hiszen az FK-ban több olyan játékos is van, aki korábban a Sándorfalvában futballozott, nem utolsó sorban az edző,Tóth János, aki éveken át vezette a sándorfalvi csapatot. Ugyanúgy készülünk, próbálunk javítani, hiszen az utolsó két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de reméljük, hogy bár két nehéz hazai meccsünk lesz, de sikerül majd javítanunk” – mondta el portálunknak Antal Róbert, a Sándorfalva trénere. A jó bajnoki kezdést most egy kis megtorpanás követte Antal Róbert együttesénél, ezzel kapcsolatban az edző úgy nyilatkozott, nincsenek elkeseredve, hiszen 22 megszerzett pontjukkal jól állnak a tabellán, főleg annak tükrében, hogy tavaly az egész szezon alatt harmincat gyűjtöttek. Persze Sándorfalván sem úgy tervezték, hogy ezzel le is tudják a pontgyűjtést, és nem vereségekkel számoltak, így mindenképpen javítanának az FK ellen vasárnap. Ebben nem lehet a hazaiak segítségére

Kalapács Zoltán

, aki sérüléssel bajlódik, ugyanakkor az elmúlt hetek eltiltásai már nem vonatkoznak erre a hétvégére, így viszonylag bő kerettel várhatja ezt a mérkőzést Antal Róbert.

Tovább őriznék veretlenségüket

A Mindszent felett aratott sikert követően tovább üldözi a dobogósokat az FK 1899 Szeged, amely mindössze egyszer kapott ki az ősszel, Dóráék Hódmezővásárhelyen szenvedtek 3-0-s vereséget, azonban a többi mérkőzésen legalább egy pont termett a diszkoszvetős csapatnak.

Tóth János

együttese kiváló formának örvend, az utóbbi hat mérkőzéséből ötöt is megnyert, csupán a Tiszasziget elleni hazai 2-2 alkalmával nem hárommal gyarapodott pontjaik száma, ugyanakkor azon a mérkőzésen is gól és emberhátrányból állt fel az FK Szeged. Egy újabb győzelemmel leszakíthatná riválisát, hiszen hétpontosra nőne a két csapat közötti különbség. „Szeretnénk jól befejezni ezt a fél évet, így döntetlennél rosszabb eredményt nem szeretnénk elérni Sándorfalván” – részletezte céljaikat Tóth János, az FK 1899 Szeged trénere.

Online

Vasárnap 13 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged megyei I bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az FK jelenlegi edzője a nyáron éppen a Sándorfalvától érkezett a szegedi klubhoz, így az éveken át a Sándorfalvát irányító tréner ezúttal ellenfélként ül majd le a pálya kispadjára. Azonban nem csak ő, hanem

Varga Richárd

,

Molnár Dániel

és

Vasas Gábor

is korábban a Sándorfalvát erősítette a jelenlegi FK játékosok közül, így több futballistának is különleges lesz majd a vasárnapi találkozó. „Ez előnyt jelenthet, hiszen ismerem a játékosokat, a szerb légiósok is játszottak már a kezem alatt. Úgy gondolom, egyénileg, valamint csapatjáték tekintetében is fel tudom készíteni csapatomat az ellenfélből, aztán meglátjuk, ebből mi sül ki” – emlékezett vissza Tóth János a sándorfalvi évekre. Az FK-nak van a legtöbb döntetlenje az élmezőnyből, ötször is remiztek a kék-feketék, amellyel kapcsolatban a tréner úgy nyilatkozott, változatos döntetlenek voltak ezek, hiszen volt, hogy az utolsó percekben vesztettek pontot, de például az Algyő ellen szintén az utolsó minutumok egyikében mentették ikszre a csörtét. Tóth János szerint tanultak ezekből a mérkőzésekből, és éppen az Algyő ellen a hajrában mutatott fölényt, koncentrációt igyekeznek kitolni hosszabb periódusokra is. Az FK Szegedből eltiltás miatt nem lesz hiányzó vasárnap, visszatérhet a kapuba a Tiszasziget ellen kiállított Vasas Gábor, viszont

Imre Zoltán

munkahelyi elfoglaltság miatt nem állhat a tréner rendelkezésére.

A Sándorfalva SK várható kezdőcsapata:

Batik – Drogba, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Tóth L., Farkas, Lazinica, Guberinic V., Széll, Takács, Romic.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Németh, Barta, Makai, Varga, Molnár,Lajkó, Dóra, Mihalkó.

Így játszottak a csapatok a legutóbbi fordulóban

Megyei I. osztály 14. forduló:

Algyő SK-Sándorfalva SK 4-0 (1-0)

Algyő, Vezette: Bán Imre (Bánáthy János, Minda Gábor)

Algyő:

Szűcs M. – Gyimesi, Szűcs K., Pénzváltó, Takács (Szalma 32’), Sebők (Koza 85’), Podonyi, Pataki (Aguilar 75’), Farkas, Daróczi, Bella (Hegedűs 75’).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Sándorfalva:

Batik – Szanka, Farkas (Guberinic M. 55’), Lazinica, Tóth, Drogba (Kanász-Nagy G. 55’), Széll (Kanász-Nagy L. 55’), Takács, Guberinic V., Gémes, Romic.

Vezetőedző

: Antal Róbert.

Gól:

Sebők (42’), Szalma (42’, 58’), Podonyi (90’)

FK 1899 Szeged – Mindszent SE 2 – 0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Török Tamás, Gáleg Ferenc Lajos)

FK Szeged:

Brunczvik – Heredea, Boldizsár, Németh, Barta, Makai, Varga, Molnár, Imre (Lajkó – a szünetben), Dóra (Füle 64′), Mihalkó (Gyurkovics 67′).

Vezetőedző:

Tóth János.

Mindszent:

Szél – Pálinkó, Szabó, Kispál, Rideg (Köblös 65′), Szobácsi, Tóth, Antal, Szecskó, Mihály, Terbán (Bartucz 62′).

Vezetőedző:

Korom Ernő.

Gól:

Varga (59′), Dóra (63′)

Emlékeztetőképp a két csapat legutóbbi mérkőzésén (2014. március 16.)

Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 0-5 (0-3)

Sándorfalva, műfű, 100 néző. Vezette: Ámán András (Sipos Áron, Kátai Gábor).

Sándorfalva

: Zaric – Vizin, Romic, Guberinic V., Szabó, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Takács (Bálint 56′), Tóth, Széll, Varga R.

Vezetőedző:

Tóth János.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh, Szecska, Forró (Simon 74′), Barta, Heredea, Csuka (Dedovics 79′), Gyurkovics (Péntek 79′), Lajkó, Varga M. (Szalai 36′), Péter-Szabó (Szőcs 63′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Barta (15′), Németh (40′), Heredea (45′, 70′), Szőcs (87′).

Sárga lap:

Kanász-Nagy L. (10′), Vizin (24′), Bálint (65′), Tóth (71′), ill. Varga M. (12′), Gyurkovics (18′), Heredea (22′), Csuka (54′), Lajkó (75′), Barta (78′).

Piros lap:

Széll (22′), Varga R. (73′), Vizin (89′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.