Sport

Labdarúgás: nagy pofont kapott a SZAK a bajnokaspiránstól + FOTÓK

Labdarúgás: nagy pofont kapott a SZAK a bajnokaspiránstól + FOTÓK

2014. november 24., hétfő
Labdarúgás: nagy pofont kapott a SZAK a bajnokaspiránstól + FOTÓK
ftc_szak001

Újabb vereséget szenvedett a Szegedi AK csapata a női NB I-ben, Cserenkó Szabolcs tanítványai ezúttal a jóval esélyesebb FTC otthonában maradtak alul.

Az őszi szezon eddig rémálom volt a szegediek számára, és tartalékosan a Fradi ellen sem lehettek vérmes reményeik.

Zimányi Kovács Anikó

,

Szil Tünde

és

Harcel Boglárka

hiányában kénytelenek voltak nagy erőkkel a védekezésre koncentrálni. Már az első félidő is a hazaiak fölényével telt, de a SZAK viszonylag jól állta a lábán. Zártan védekeztek, odaálltak emberük mellé, így inkább a szögletek aránya billent jelentősen a Fradi felé, a kapuk ritkábban került veszélybe. A 15. percben jutott el először helyzetig a vendégcsapat. Egy létszámfölényes szituációban

Papp Dorina

készített le egy labdát a jobb oldalon érkező

Végh Emesének

, aki 12 méterről fölé lőtte a labdát. Rá egy percre jött a büntetés:

Zágor

kevergetett a tizenhatoson belül, majd beadás helyett ügyesen visszapasszolta a labdát, és az érkező

Mosdóczi Evelin

nagy erővel a hosszú sarokba lőtt (1-0). A 22. percben

Krascsenics Petra

futott el a jobb szélen és beadta a labdát, amely átszállva a kapus feje felett kissé lecsúszva a hosszú felsőbe hullott (2-0). Ezt követően - többször is bravúrral -

Földesi Lilien

mentett a kapu előterében, így sikerült megmentenie csapatát az újabb góltól. Az első félidő utolsó momentumaként ismét az FTC jutott szabadrúgáshoz 17 méterről, amelyet Zágor Bernadett vágott a léc alá (3-0). A második félidőben felborult a pálya és ahogy fáradtak a SZAK játékosai, elkezdtek potyogni a gólok. Szűk 20 perc alatt újabb öt gólt rámolt be a Fradi. A szegediek védekezése szétesett és egyre többször értek oda késve egy-egy passzra, vagy átadásra. Mósdóczi,

Bognár

, Zágor és

Benak Manja

góljai után 11-esből Mósdóczi Evelin állította be a végeredményt a 67. percben(8-0). Ezek után a Fradi játokasai is elszórakoztak néhány lehetőséget, míg Földesi újabb bravúrokat mutatott be a szegedi kapuban, így maradt a nyolcgólos különbség, amely a mérkőzés összképe alapján teljesen reálisnak mondható. A hazaiak jóval többet tettek a győzelemért. Végig kézben tartották a meccset, labdabirtoklási arányuk pedig kifejezetten meggyőző volt...

Női labdarúgó NB I, 10. forduló:

Ferencvárosi TC - Szegedi AK 8-0 (3-0)

Budapest, FTC Népligeti Sportcentrum. Vezette: Gál Péter (Zimonyi Péter, Vida Gábor).

FTC:

Németh (Samu 57') - Nagypál, Bokor, Manja, Szabó V., Bognár, Horváth Zs. (Vőfély 67'), Zágor, Mosdóczi, Szabó D., Krascsenics (Horváth B. 67').

Vezetőedző:

Dörnyei Balázs.

SZAK:

Földesi - Patocskai, Kardos, Nagy, Szalai, Lévai, Végh, Lipták, Kerekes (Guth 55'), Dudás, Papp.

Megbízott edző:

Szűcs Sándor.

Gólszerzők:

Mosdóczi (16', 48', 67'), Krascsenics (19'), Zágor (45', 57'), Bognár (55'), Manja (59').

Sárga lap:

Kardos (66'). Dörnyei Balázs (FTC):

"A Szegeddel általában ilyen békés, gólgazdag mérkőzéseket szoktunk játszani, hiszen a játékosok most is vigyáztak egymásra. Egészen más a célja a két együttesnek, ez általában tükröződik a pályán is. A második félidőben kicsit élesebb volt a csapatom, több helyzetet tudtunk kialakítani. Mivel fáradtabb volt az ellenfél, így több lehetőségünk adódott a gólszerzésre, igyekeztünk is ezeket kihasználni. Nagyon remélem, hogy a Szegednek valamilyen csoda folytán sikerül bent maradnia, mert nagyon szimpatikus brigád - szurkolunk nekik!"

Szűcs Sándor (SZAK):

"A vereség ellenére a mérkőzésnek voltak pozitív periódusai. Az első játékrészben a lányok megcsinálták azt, amit kértünk tőlük. A második félidőben volt egy negyedórás megingásunk, ahol rövid idő alatt több gólt is kaptunk, így megszórtak minket. Ettől eltekintve azt kell, hogy mondjam, hogy ez a reális különbség a két csapat között."

Patocskai Rita (SZAK):

"Az első félidőben elég jól tartottuk magunkat, a második játékrészre azonban a csapatunk szétesett és láthatóvá vált a két együttes közötti fizikális különbség is. Mindenki megtette a magáét - a kapusunk különösen -, de a mai napon ebben az összeállításban ez csak erre volt elég."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.