Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: értékes három pontot szerzett a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_mezokivesd_mj020

A tavaly még NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi otthonában aratott sikert a Szeged 2011-Grosics Akadémia, fontos pontokat szereztek így Germánék az NB II 12. fordulójában.

Nehéz túra várt a Szeged 2011-Grosics Akadémiára, hiszen a tavaly még első osztályú Kaposvári Rákóczi otthonában lépett pályára Nyilas Elek együttese.

A hazaiak előző két, otthon lejátszott mérkőzésüket elvesztették, ennek megfelelően nagy elánnal kezdték a mérkőzést, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, ellenben a Zabariék több, veszélyes kontrát is vezethettek. A roppant nagy iramú mérkőzésen Zelenyánszki kisebb lehetőségeit követően végül a 36. percben vezetett kontratámadás hozta meg a gólt, Fitos tálalt Germán elé, aki remekül fejezte be az akciót, és a kapufa mellé, a hálóba helyezte a labdát mintegy 14 méterről. A félidőre így egygólos vendég előnnyel vonulhattak a felek.

A második félidőben is veszélyesebbnek bizonyult a Szeged, leginkább a kaposvári térfélen folyt a játék, a hazaiak szélről vezetett támadásai után voltak főképp veszélyesek,de Belecan is résen volt, amikor szükség volt rá. A legközelebb az egyenlítéshez Kovács Tamás állt, aki távolról nagy erővel tűzte kapura a labdát, lökete a felső lécen csattant, a szerencse is Nyilas Elek együttesével volt ekkor.

Az utolsó 10 percben rengeteg erőt mozgósított az egyenlítés érdekében a Kaposvár, de a védelem remekül zárt, és nagyon kevés lehetőséget engedett a kaposváriaknak, így a Szeged-Grosics értékes három ponttal térhet haza Kaposvárról, ez volt Germánék negyedik idegenbeli sikere a bajnokságban.

Egy hét múlva dél-alföldi rangadó vár Nyilas Elek együttesére, amely november nyolcadikán 13:30-tól a dobogón álló Békéscsabát fogadja majd.

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi stadion, 900 néző
2014. november 1., 16.00
Kaposvári Rákóczi
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Radványi Ádám * Asszisztensek: Kis Zoltán, Kepe Arnold.
0
1

Labdarúgó NB II, 12. forduló

Kaposvári Rákóczi FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1).
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi stadion, 900 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kis Zoltán, Kepe Arnold)
Kaposvár: Somodi – Lakatos, Bank (Karacs 70′), Hadaró, Albert (Kovács T. – a szünetben), Zsdrál, Dominic, Rajczi, Nagy K., Király (Kozics – a szünetben), Földes. Vezetőedző: Márton Gábor.
Szeged-Grosics: Belecan – Szabó P., Markovic, Tóth, Zabari, Fitos (Kéri 70′), Máté, Oláh G. (Hegedűs 90′), Zelenyánszki, Oláh L. (Farkas 79′), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gól: Germán (36′)
Sárga lap: Lakatos (86′) ill. Szabó P. (65′), Tóth (71′)

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
Óriási nyomást fejtett ki a Rákóczi a hajrában, de a Szeged hősiesen védekezett, nem engedett teret a hazaiaknak, Radványi pedig a 94. percben lefújta a találkozót, ezzel újabb idegenbeli sikert arat a Szeged-Grosics, amely nagyon értékes három ponttal térhet haza Kaposvárról.
90+1′
Négy percet tesz rá Radványi.
90′
Oláh Gergő is elhagyja a pályát, harmadik cserelehetőségét is kihasználja Nyilas Elek, Hegedűs váltja.
86′
Talán épp ennek a túlzott akarásnak tudható be az első hazai sárga, Lakatos részesül figyelmeztetésben.
83′
Karacs próbálkozik meg ismét egy lövéssel,de ez most nem talál kaput. Nagyon nyom a Kaposvár, minden áron szeretnének otthon tartani egy pontot a somogyiak.
79′
Ez volt Oláh Lóránt utolsó megmozdulása, Farkas Márk váltja a csatárt, akit egykori klubjának közönsége hangos füttyszó kíséretében “búcsúztat” a pályától.
79′
Most újra erősödik a kaposvári nyomás, ezt Oláh Lóránt igyekszik megfékezni egy taktikai szabálytalansággal, amiért sárgát kap.
77′
A szintén csereként beállt Kovács Tamás viszont jóval közelebb állt a gólhoz: nagy erejű, távoli lövése a felső kapufán csattan, ez nagy egyenlítési lehetőség volt a hazaiak előtt.
72′
Az imént beállt Karacs végzi el a szabadrúgást, de csúnyán fölélövi, ki is fejezi nem tetszését a kaposvári közönség.
71′
Tóth Balázs is besárgul, miután Rajczival szemben szabálytalankodik. Szabadrúgást lőhet jó helyről a Kaposvár.
70′
Mindkét csapat cserél: a Kaposvárnál Bank helyett Karacs, míg Nyilas Elek Fitos helyére Kérit küldi be.
65′
Először kerül elő a sárga kártya a meccsen, Szabó Péter kapja, Nagy Krisztiánnal szemben elkövetett szabálytalanságáért.
61′
Zsdrál tekert remekül középre, ahol az érkező Rajczi elöl Belecan mentett nagy bravúrral, jól élt együtt a játékkal a szegedi kapus.
58′
Hadaró szöglete suhan el Bank előtt, veszélyes lehetőség volt, nem sokkal maradt le a hazaiak védője a beadásról. Továbbra is a mieink irányítanak a meccsen.
54′
Leginkább a kaposvári térfélen pattog a labda, a tavaly még első osztályban szereplő csapat ellen jól és magabiztosan játszik a Szeged-Grosics.
51′
Két szögletet is elvégezhetett a Szeged rövid időn belül, ezek közül az első volt veszélyesebb, amikor Oláh Lóránt elöl az utolsó pillanatban mentettek a kaposvári védők.
50′
A második félidő első percei után úgy tűnik, továbbra is a Szeged-Grosics veszélyesebb kapura, a hazaiak nem igazán tudnak eljutni a szegedi kapu elé.
46′
Kettőt cserél a szünetben Márton Gábor: nem jön ki a második félidőre a Kaposvárban Albert és Király, őket Kozics és Kovács váltja.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a Szeged-Grosics kezdte a második játékrészt.

SZÜNET

45′
Nem hosszabbít az első félidő végén Radványi Ádám, így véget ér az első játékrész, Germán góljával vezet a Szeged-Grosics. A hazaiak sok erőt mozgósítottak a vezetést megszerzéséért, de a veszélyes szegedi kontrák egyike végül meghozta a gólt Zabariéknak.
38′
Akár duplázhatott is volna Nyilas Elek együttese, Zabari szögletét Tóth Balázs látványosan ollózta kapura, de centiméterekkel a felső léc felett ment el a labda.
36′
GÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Fitos szerzett labdát Hadarótól, majd Germánt játszotta meg, aki 14 méterről elegánsan a bal kapufa mellé helyezte a labdát, előny a szegedieknél!
31′
Az első fél óra hatalmas iramban telt el, de nem hozott sok helyzetet, főleg a mezőnyben pattogott a labda.
25′
Ismét Zelenyánszki veszélyeztet, Zabari gurítja le neki a labdát, majd lövését könnyen védte Somodi.
19′
Körbeadogatták a szegedi kapu előtt a hazaiak, végül Tóthról pattan szögletre a hazaiak próbálkozása. A szögletnél Lakatos szabálytalan, felszabadul Belecan kapuja is.
18′
Oláh Lóránt íveli középre a labdát csatártársának, Germánnak, aki kapura is fejel, de Bankról szögletre vágódik a labda. A szögletet végül Hadaró kivágja a kaposvári kapu előteréből.
16′
A másodosztályhoz képest is nagy iram van a mérkőzésen, nem nagyon van idejük fújni egyet a játékosoknak, továbbra is a szegedi kontrák jelentenek nagyobb veszélyt.
14′
Továbbra is hevesen támadnak a kaposváriak, ugyanakkor a szegediek kontrái rendre veszélyt hordoznak magukban, az imént Zelenyánszki lehetősége is ebből adódott.
10′
Az első kaput eltaláló lövés a szegedieké, Zelenyánszki tűzte rá a tizenhatos bal sarkáról, de Somodi védett.
9′
Az első percek igazi helyzet nélkül telnek el, inkább kaposvári fölényben, de egyelőre főleg mezőnyjáték folyik a pályán.
5′
A hazaiak igen nagy elánnal kezdték a mérkőzést, de nem tudtak helyzetet kialakítani.
1′
Elkezdődött a találkozó, amelyet a hazaiak kezdtek. A Kaposvár tiszta fehérben, míg a Szeged-Grosics kék-feketében lép ma pályára.

15:55 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics kaposvári bajnokija. A hazaiak elvesztették előző két hazai bajnokijukat, így várhatóan javítani szeretnének a jó formában lévő szegedi együttes ellen.

A találkozó Radványi Ádám sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál