Sport

Labdarúgás: értékes három pontot szerzett a Szeged-Grosics

Labdarúgás: értékes három pontot szerzett a Szeged-Grosics

2014. november 1., szombat
Labdarúgás: értékes három pontot szerzett a Szeged-Grosics
szeged2011_mezokivesd_mj020

A tavaly még NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi otthonában aratott sikert a Szeged 2011-Grosics Akadémia, fontos pontokat szereztek így Germánék az NB II 12. fordulójában.

Nehéz túra várt a Szeged 2011-Grosics Akadémiára, hiszen a tavaly még első osztályú Kaposvári Rákóczi otthonában lépett pályára Nyilas Elek együttese. A hazaiak előző két, otthon lejátszott mérkőzésüket elvesztették, ennek megfelelően nagy elánnal kezdték a mérkőzést, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, ellenben a Zabariék több, veszélyes kontrát is vezethettek. A roppant nagy iramú mérkőzésen

Zelenyánszki

kisebb lehetőségeit követően végül a 36. percben vezetett kontratámadás hozta meg a gólt,

Fitos

tálalt

Germán

elé, aki remekül fejezte be az akciót, és a kapufa mellé, a hálóba helyezte a labdát mintegy 14 méterről. A félidőre így egygólos vendég előnnyel vonulhattak a felek. A második félidőben is veszélyesebbnek bizonyult a Szeged, leginkább a kaposvári térfélen folyt a játék, a hazaiak szélről vezetett támadásai után voltak főképp veszélyesek,de Belecan is résen volt, amikor szükség volt rá. A legközelebb az egyenlítéshez

Kovács Tamás

állt, aki távolról nagy erővel tűzte kapura a labdát, lökete a felső lécen csattant, a szerencse is

Nyilas Elek

együttesével volt ekkor. Az utolsó 10 percben rengeteg erőt mozgósított az egyenlítés érdekében a Kaposvár, de a védelem remekül zárt, és nagyon kevés lehetőséget engedett a kaposváriaknak, így a Szeged-Grosics értékes három ponttal térhet haza Kaposvárról, ez volt Germánék negyedik idegenbeli sikere a bajnokságban. Egy hét múlva dél-alföldi rangadó vár Nyilas Elek együttesére, amely november nyolcadikán 13:30-tól a dobogón álló Békéscsabát fogadja majd.

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi stadion, 900 néző
2014. november 1., 16.00
Kaposvári Rákóczi
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Radványi Ádám * Asszisztensek: Kis Zoltán, Kepe Arnold.
0
-
1

Labdarúgó NB II, 12. forduló

Kaposvári Rákóczi FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1).

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi stadion, 900 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kis Zoltán, Kepe Arnold)

Kaposvár:

Somodi - Lakatos, Bank (Karacs 70'), Hadaró, Albert (Kovács T. - a szünetben), Zsdrál, Dominic, Rajczi, Nagy K., Király (Kozics - a szünetben), Földes.

Vezetőedző:

Márton Gábor.

Szeged-Grosics:

Belecan - Szabó P., Markovic, Tóth, Zabari, Fitos (Kéri 70'), Máté, Oláh G. (Hegedűs 90'), Zelenyánszki, Oláh L. (Farkas 79'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gól:

Germán (36')

Sárga lap:

Lakatos (86') ill. Szabó P. (65'), Tóth (71')

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
Óriási nyomást fejtett ki a Rákóczi a hajrában, de a Szeged hősiesen védekezett, nem engedett teret a hazaiaknak, Radványi pedig a 94. percben lefújta a találkozót, ezzel újabb idegenbeli sikert arat a Szeged-Grosics, amely nagyon értékes három ponttal térhet haza Kaposvárról.
90+1'
Négy percet tesz rá Radványi.
90'
Oláh Gergő is elhagyja a pályát, harmadik cserelehetőségét is kihasználja Nyilas Elek, Hegedűs váltja.
86'
Talán épp ennek a túlzott akarásnak tudható be az első hazai sárga, Lakatos részesül figyelmeztetésben.
83'
Karacs próbálkozik meg ismét egy lövéssel,de ez most nem talál kaput. Nagyon nyom a Kaposvár, minden áron szeretnének otthon tartani egy pontot a somogyiak.
79'
Ez volt Oláh Lóránt utolsó megmozdulása, Farkas Márk váltja a csatárt, akit egykori klubjának közönsége hangos füttyszó kíséretében "búcsúztat" a pályától.
79'
Most újra erősödik a kaposvári nyomás, ezt Oláh Lóránt igyekszik megfékezni egy taktikai szabálytalansággal, amiért sárgát kap.
77'
A szintén csereként beállt Kovács Tamás viszont jóval közelebb állt a gólhoz: nagy erejű, távoli lövése a felső kapufán csattan, ez nagy egyenlítési lehetőség volt a hazaiak előtt.
72'
Az imént beállt Karacs végzi el a szabadrúgást, de csúnyán fölélövi, ki is fejezi nem tetszését a kaposvári közönség.
71'
Tóth Balázs is besárgul, miután Rajczival szemben szabálytalankodik. Szabadrúgást lőhet jó helyről a Kaposvár.
70'
Mindkét csapat cserél: a Kaposvárnál Bank helyett Karacs, míg Nyilas Elek Fitos helyére Kérit küldi be.
65'
Először kerül elő a sárga kártya a meccsen, Szabó Péter kapja, Nagy Krisztiánnal szemben elkövetett szabálytalanságáért.
61'
Zsdrál tekert remekül középre, ahol az érkező Rajczi elöl Belecan mentett nagy bravúrral, jól élt együtt a játékkal a szegedi kapus.
58'
Hadaró szöglete suhan el Bank előtt, veszélyes lehetőség volt, nem sokkal maradt le a hazaiak védője a beadásról. Továbbra is a mieink irányítanak a meccsen.
54'
Leginkább a kaposvári térfélen pattog a labda, a tavaly még első osztályban szereplő csapat ellen jól és magabiztosan játszik a Szeged-Grosics.
51'
Két szögletet is elvégezhetett a Szeged rövid időn belül, ezek közül az első volt veszélyesebb, amikor Oláh Lóránt elöl az utolsó pillanatban mentettek a kaposvári védők.
50'
A második félidő első percei után úgy tűnik, továbbra is a Szeged-Grosics veszélyesebb kapura, a hazaiak nem igazán tudnak eljutni a szegedi kapu elé.
46'
Kettőt cserél a szünetben Márton Gábor: nem jön ki a második félidőre a Kaposvárban Albert és Király, őket Kozics és Kovács váltja.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a Szeged-Grosics kezdte a második játékrészt.

SZÜNET

45'
Nem hosszabbít az első félidő végén Radványi Ádám, így véget ér az első játékrész, Germán góljával vezet a Szeged-Grosics. A hazaiak sok erőt mozgósítottak a vezetést megszerzéséért, de a veszélyes szegedi kontrák egyike végül meghozta a gólt Zabariéknak.
38'
Akár duplázhatott is volna Nyilas Elek együttese, Zabari szögletét Tóth Balázs látványosan ollózta kapura, de centiméterekkel a felső léc felett ment el a labda.
36'
GÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Fitos szerzett labdát Hadarótól, majd Germánt játszotta meg, aki 14 méterről elegánsan a bal kapufa mellé helyezte a labdát, előny a szegedieknél!
31'
Az első fél óra hatalmas iramban telt el, de nem hozott sok helyzetet, főleg a mezőnyben pattogott a labda.
25'
Ismét Zelenyánszki veszélyeztet, Zabari gurítja le neki a labdát, majd lövését könnyen védte Somodi.
19'
Körbeadogatták a szegedi kapu előtt a hazaiak, végül Tóthról pattan szögletre a hazaiak próbálkozása. A szögletnél Lakatos szabálytalan, felszabadul Belecan kapuja is.
18'
Oláh Lóránt íveli középre a labdát csatártársának, Germánnak, aki kapura is fejel, de Bankról szögletre vágódik a labda. A szögletet végül Hadaró kivágja a kaposvári kapu előteréből.
16'
A másodosztályhoz képest is nagy iram van a mérkőzésen, nem nagyon van idejük fújni egyet a játékosoknak, továbbra is a szegedi kontrák jelentenek nagyobb veszélyt.
14'
Továbbra is hevesen támadnak a kaposváriak, ugyanakkor a szegediek kontrái rendre veszélyt hordoznak magukban, az imént Zelenyánszki lehetősége is ebből adódott.
10'
Az első kaput eltaláló lövés a szegedieké, Zelenyánszki tűzte rá a tizenhatos bal sarkáról, de Somodi védett.
9'
Az első percek igazi helyzet nélkül telnek el, inkább kaposvári fölényben, de egyelőre főleg mezőnyjáték folyik a pályán.
5'
A hazaiak igen nagy elánnal kezdték a mérkőzést, de nem tudtak helyzetet kialakítani.
1'
Elkezdődött a találkozó, amelyet a hazaiak kezdtek. A Kaposvár tiszta fehérben, míg a Szeged-Grosics kék-feketében lép ma pályára.

15:55

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics kaposvári bajnokija. A hazaiak elvesztették előző két hazai bajnokijukat, így várhatóan javítani szeretnének a jó formában lévő szegedi együttes ellen.

A találkozó Radványi Ádám sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.