Sport

Labdarúgás: győzelemmel búcsúzna a hazai ősztől a SZEOL

Labdarúgás: győzelemmel búcsúzna a hazai ősztől a SZEOL

2014. november 14., péntek
Labdarúgás: győzelemmel búcsúzna a hazai ősztől a SZEOL
szeol_gyula_mj-017

Az idei év utolsó hazai bajnokiját játssza a SZEOL SC szombaton az NB III Közép csoport 14. fordulójában a Dunaharaszti MTK ellen. Tóth Ákos együttese négy nyeretlen bajnoki után három ponttal zárná le a 2014-es évet hazai pályán.

Tizenöt gól. Mindössze ennyit kapott a SZEOL SC az eddigi 13 mérkőzés alatt, az NB III-ban újonc gárdánál ebben a mutatóban csak a dobogón álló csapatok rendelkeznek jobb statisztikával. Azonban hiába kevés kapott gól, Faragóék Orosházán már az ötödik egygólos vereségüket szenvedték el, a hét vereség közül csupán két alkalommal kapott ki egynél több góllal a SZEOL. Az elmúlt négy mérkőzés nem a legjobban sikerült az együttes számára, csupán egy pont termett ezeken a találkozókon – a Gyula-Monor-Orosháza trió ellen pedig egyaránt szűk vereséggel végzett

Tóth Ákos

együttese, amely rendre hasonló találkozókon van túl. Ugyanakkor nincs veszve semmi a SZEOL számára, hiszen a dobogó alja is csupán hat pontra van a szegediektől, de az őszt mindenképpen nyugodtan zárhatják a Felső Tisza-parti stadionban.

Online

Szombaton 13 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Dunaharaszti MTK harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

„Próbálunk ugyanúgy készülni, ugyanakkor nem tudok újdonsággal szolgálni az elmúlt hetekhez képest. Valahogy ezeket az apró nüanszokat kellene magunk mellé állítani, mert ezek rendre minket sújtottak az ősszel. Még van két fontos meccsünk az idén, ezeknek az íze pedig mindig megmarad a tavaszra, így nem mindegy, hogy hogyan végzünk ezeken a találkozókon. Minden mérkőzésen megvolt az esélyünk a győzelemre, meggyőződésem, hogy szombaton is lesz rá alkalmunk. Magamat tudom ismételni, határozottabb csatárjátékra lesz ehhez szükségünk, illetve a saját kapunk előtt ne kövessünk el hibákat, hanem az ellenfelet próbáljuk meg erre kényszeríteni. Vereségeink nagy részén az ellenfél szerezte meg az első gólt, majd beállt bunkerba, és kivédekezte a hátralévő időt, mi pedig nem tudtuk feltörni a falat. Minden meccs 75. percében még reális esélyünk volt a győzelemre, ugyanakkor nem erőnléti problémákkal küszködünk” - mondta el portálunknak Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője. A Dunaharaszti a negyedik helyről várhatja a folytatást, a Pest megyeiek öt veretlenül megvívott találkozót követően az elmúlt fordulóban a Videoton otthonában kaptak ki 3-2-re. Három vereségük mindegyikét idegenben szenvedték el, a múlt heti mellett Vácon, valamint Szekszárdon kaptak ki. A kiélezettnek ígérkező találkozón valószínűleg ismét sokat fog nyomni a latban, hogy melyik együttes szerzi majd az első gólt, a bajnokság során hátrányból még egyik együttes sem tudott győzelmet szerezni. Tóth Ákos dolgát továbbra is nehezítik a sérülések, mert bár

Dongó Dénes

felépült, és a héten már tudott edzeni, az Orosházán térdsérülést szenvedett

Vida Gergővel

nem számolhat a tréner szombaton. Visszatérhet viszont a csapatba az eltiltását letöltő

Forró Attila.

A SZEOL SC várható kezdőcsapata:

Leindler – Kormányos, Dlusztus, Ngalle, Bjedov, Grünvald, Beretka, Puskás, Faragó, Bata, Ondrejó.

Így játszottak a csapatok legutóbb

NB III Közép csoport, 13. forduló

Orosháza FC – SZEOL SC 1 – 0 (1-0)

Orosháza, Mátrai stadion, 300 néző. Vezeti: Szilágyi Sándor (Berecz Attila, Kövér Tamás)

OFC:

Bordás – Medvegy, Juhász, Makra, Szabó, Ferenczi, Végh (Füredi 76′), Fülöp (Bozsóki 69′), Huszár, Styecz (Lovas 89′), Szűcs.

Vezetőedző:

Boér Gábor.

SZEOL:

Leindler – Kormányos, Dlusztus, Vida (Ngalle 60′), Bjedov, Grünvald, Beretka, Puskás (Mihállfy 83′), Faragó, Bata, Ondrejó (Busa 68′).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Végh (24′)

Sárga lap:

Végh (73′) ill. Dlusztus (23′), Grünvald (35′), Ngalle (73′)

Videoton FC - Dunaharaszti MTK 3-2 (1-0)

Székesfehérvár, Sóstói stadion. Vezette: Bereczki Miklós (Molnár István, Vad Anita)

Dunaharaszti:

Kalmár A. - Lázár (Ablonczy 59'), Nyéki, Rétsági, Márton, Gacsal, Eördögh, Rebecsák, Dabasi, Mészáros, Miholics.

Vezetőedző:

Króner Péter.

Gól:

Pajac (3'), Király (54), Bognár (81') ill. Nyéki (76'), Rebecsák (90')

Ami a történelmet illeti

Váltakozó kimenetellel végződtek a közelmúlt egymás elleni mérkőzései a két csapat között. Legutóbb a 2012/13-as szezonban, az NB III Alföld csoportjában találkoztak az akkor még Tisza Volán néven szereplő szegediek a Dunaharasztival, és 3-1-s vereséget szenvedtek a szombati ellenfelüktől. Ugyanezen bajnokságban az "odavágón" a Felső Tisza-parti stadionban Beretka Péter találatával a Tisza Volán sikerével zárult a találkozó, míg egy évaddal korábban a szezonnyitón 1-1-s döntetlent értek el idegenben a szegediek, majd a tavaszi nyitófordulóban sima, 3-0-s sikerrel távoztak a dunaharasztiak a Tisza-parti városból, akik 2012 tavaszán NB III-as bajnoki címet ünnepelhettek.

Emlékeztető a két csapat legutóbbi találkozóján: (2014. április 14.)

Dunaharaszti MTK - Tisza Volán SC Szeged 3-1 (1-1)

Dunaharaszti, vezette: Béleczki László (Péter-Szabó Ottó, Vincze Viktor)

Dunaharaszti:

Vasvári - Grimm, Ughy, Rétsági, Dallos, Lázár (Dobesch 64'), Wágner, Németh, Dabasi (Rebecsák 90'), Mészáros, Miholics (Salami 84').

Vezetőedző:

Csapó László.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Szabó, Vida, Grünvald, Dargó, Szélpál (Harmos 57'), Szilágyi, Mucsi (Beretka - a szünetben), Buzási (Kazi 60'), Rácz.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Miholics (22'), Wágner (52') Ughy (72') ill. Dargó (39')

A bajnokság állása

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.