Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: a szolnoki triplaesőben is nyert a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

sasa_vejinovicAki nem látta, az sajnálhatja. Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság keleti csoportjának negyedik fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli szenzációs mérkőzésen, hosszabbítás után hozta a Szolnoki Olaj U23 ellen az újabb bajnoki győzelmét.

Kissé álmosan kezdődött az összecsapás. Három perc után tudta csak feltörni a szolnokiak agresszív védekezését a Vásárhely, amikor Varga Dániel volt eredményes közelről. Ez azonban csak a felzárkózáshoz volt elég, hiszen Berkics triplája után már 5 ponttal (2-7) mentek a vendégek, akik úgy tűnt jobban felpörögtek a bemelegítéskor. A kék-sárgák viszont nehézkesen támadtak ebben az időszakban, így tovább nőtt a különbség (7-16). A negyed hajrájában Vas triplájára Mándoki válaszolt, majd Vejinovic pontjai után Mándoki újabb hárompontosával zárult a játékrész. A második negyed 12 pontos (14-26) vendég előnnyel kezdődött, amit Stajkovski és Pavlovic egy-egy hármassal fejelt meg, míg a hazaiaktól csak Czibere volt eredményes (12. perc: 18-34). A negyed közepén Varga, Kelemen, Czibere és Nyilas kosaraival tíz pontra felzárkóztak a kék-sárgák (15. perc: 26-36), de a szolnoki fiatalok egészen káprázatosan szórták a triplákat, Zsíros és Tóth Zoltán kétszer is betalált a körön kívülről és máris 30-47-et mutatott az eredményjelző. A vendégeknél Kmezics Zorán edző üzte-hajtotta fiait, akik között a négy légiós mellett a felnőtt csapatban is egyre több szerepet kapó, mindössze 175 cm-es irányító, Tóth Zoltán vette a hátára csapatát. Nagy bajban voltak ekkor a listavezető és eddig még veretlen hazaiak, de szerencséjükre az utolsó percben a parádésan játszó Sasa Vejinovics két triplájával és Varga Dániel pontjaival 45-52-re felzárkóztak. Jellemző a szolnoki fiatalok első félidei dobóformájára, hogy a triplákat 56%-al (9/16) dobták, amelyre ritkán volt példa a sok csatát megélt Hódtói Sportcsarnokban.

Izgalmasnak ígérkezett tehát a második félidő, amit a hazaiak kezdtek jobban, Vas, Mócsai, Rostás Imre és a mezőny legjobbjának bizonyuló Vejinovic kosarai után a 25. percben sikerült fordítani (56-55). Feljavuló védekezésük mellett 28-5-ös sorozatot produkáltak ekkor a vásárhelyiek. Stajkovski és Berkics távolijával újra fordult a kocka. Rendkívül feszült volt ekkor a hangulat, amiből a Kosársuli jött ki jobban, így az utolsó tíz percre 67-65–tel fordultak a csapatok. Rostás Imre gólja nyitotta a záró játékrészt, amire Pavlovic 3 ponttal válaszolt. Fej-fej mellett haladt a két együttes. Vejinovics keze sült el a triplavonal mögül, de a palánk alatt nagyot küzdő, összesen 10 lepattanót gyűjtő Varga Dániel harcosságára is szükség volt, hogy három perccel a vége előtt 78-76-ra vezessenek a hazaiak. Ez azonban nem tartott sokáig, mivel az Adria Ligában szereplő Tóth Zoltán szórt egy trojkát, valamint egy ziccert. (38. perc: 79-81) Idegőrlő másodpercek következtek és Vas Péter bravúros kosarával csak 10 másodperccel a vége előtt sikerül hosszabbításra mentenie a mérkőzést a Kosársulinak.

A szolnoki fiatalok kezdték jobban a ráadást, Pavlovic közvetlen közelről talált be, de Vejinovicot sem kellett félteni, aki úgy ment be a védők között mint forró kés a vajban. A folytatásban Vas Péter egy büntetőt, majd egy újabb Pavlovic duplát követően Kelemen és Varga két kettest értékesített. 88-87 és 22 másodperc állt az eredményjelzőn, amikor Varga Dániel újra betalált és ezzel eldőlt a találkozó. Külön kell szólni a hazai közönségről, akik egy 20-30 fős fiatalokból álló mag fergeteges bíztatását átvéve a negyedik negyed közepétől szurkolásukkal sokat segítettek kedvenceiknek és végül felállva, vastapssal ünnepelték az első helyezésüket megőrző Kosársuli győzelmét. A hazai nézők legközelebb a hétvégén (november 15-én szombaton 18 órakor) láthatják ismét Nyilasékat, amikor a Budapesti Honvéd látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 4. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli SE – Szolnoki Olaj U23 90- 87 (14-26, 31-26, 22-13, 16-18, 7-4)
Hódtói Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Lövész Cs., Mester F., Csallóközi G.
Kosársuli: VEJINOVICS 24/12, ROSTÁS I. 12/3, VAS 14/3, VARGA 20, Nyilas 2. Csere: Czibere 6, Genal -, Kelemen 6, Gruda 2, Kukla 2, Mócsai 2. Edzők: Elek András és Utasi Gábor.
Szolnok: TÓTH Z. 20/9, BERKICS 11/9, PAVLOVIC 18/6, STAJKOVSKI 10/6, Mitic 6. Csere: Élő 9, MÁNDOKI 8/6, Zsíros 3/3, Hegedűs G. 2. Edző: Kmezics Zoran.

Elek András: “Óriásit küzdöttünk, gratulálok úgy a csapatnak, mint a közönségnek. Minden dicséretet megérdemel a Szolnok, hihetetlenül jól játszottak.”

A 4. forduló további eredményei: TF Budapest – EKF-Eger-KOK SE 81-65, Bp. Honvéd SE – Mercedes-Benz Gyár KA 76-70, Békési SzSK – Budafok 76-72, Debreceni EAC – Óbudai Kaszások 77-72, Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Konecranes-Salgótarjáni KSE 79-75.

A bajnokság állása: 1. Vásárhelyi Kosársuli (4győzelem 0 vereség) 1,00, 2. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (4 0) 1,00, 3. Debreceni EAC (3 1) 0,88, 4. TF Budapest (2 1) 0,83, 5. Konecranes-Salgótarjáni KSE (2 2) 0,75, 6. EKF-Eger-KOK SE (2 2) 0,75, 7. Bp. Honvéd SE (2 2) 0,75, 8. Békési SzSK (2 2) 0,75, 9. Szolnoki Olaj KK U23 (1 3) 0,625, 10. Óbudai Kaszások (1 3) 0,625, 11. Mercedes-Benz Gyár KA (0 3) 0,50, 12. Budafok (0 4) 0,50.

Az 5. forduló párosítása: Vásárhelyi Kosársuli – Bp. Honvéd SE (november 15 szombat 18.00 Hódtói Sportcsarnok), Szolnoki Olaj KK U23 – Békési SzSK, Debreceni EAC – TF Budapest, Óbudai Kaszások – Konecranes-Salgótarjáni KSE, Mercedes-Benz Gyár KA – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK.

Hírzóna

Tokió 2020: három héten belül döntenek az új időpontról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Tovább olvasom

Sport

Műfüves pálya épül a Kisstadionban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Várhatóan júniusra fog elkészülni.

Tovább olvasom

Sport

Nagy Péter: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője az M1 aktuális csatornának nyilatkozott.

Tovább olvasom

Aktuál