Háromnapos jégvarázs fesztivállal készülnek a Karácsonyi Ünnepi Hetekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adventi_gyertyagyujtas02_mjA díszkivilágítás már a helyén, hamarosan a Széchenyi téri vásári előkészületekkel is belopózik Szegedre a karácsonyi hangulat.

Egyelőre még az ősz sem mutatta meg kemény arcát, de ha lehet hinni az előrejelzéseknek, hamarosan beköszönt az “emberes” hónapokhoz méltó időjárás. A népi jóslat úgy tartja, ha Erzsébet napján havazik, a karácsony is szép és hóval borított lesz. Nos, egyelőre erre nincs esély, de talán a november közepével induló Karácsonyi Ünnepi Hetek forgataga megadja az alaphangulatot.

A hagyományos Széchenyi téri vásár bungalói november 28-ától várják a bazárok szerelmeseit, s tavalyról visszatérnek olyan újdonságok, mint az 1000 bálából épült labirintus és a több ezer energiatakarékos izzóból álló díszkivilágítás – hogy ne csak a fenyők öltözhessenek ilyenkor ünnepi gúnyába. Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője kérdésünkre elárulta, a szalmaútvesztő annyira népszerű volt a gyerekek körében, hogy idén új elemekkel bővítik: egy kilátóval és egy csúszdával. Sőt, olyan elemekkel is igyekeztek színesíteni a forgatagot, mint “a karácsonyi hencsergő, ahol minden nap egy-egy klasszikus gyermekmesét hallhatnak a kicsik, lesz filmes vetítés, kézműves foglalkozások, december 6-án pedig a Mikulás is kilátogat”.

A több mázsányi fenyőelemekből álló órási adventi koszorú gyertyái ezúttal is a Dugonics téren pislákolnak majd a kézművesvásár tövében, a Klauzál téren azonban merőben új rendezvénnyel kívánják elkápráztatni a szegedieket. December 11. és 14. között jégvarázs fesztivált szerveznek, ahol jégszobrász-show, színvonalas koncertek és zenei programok, karácsonyi csokigyár és hóágyú várja majd a látogatókat – utóbbira remélhetőleg csak B-tervként lesz szükség. A Kárász utca “kereszteződésében” ahogyan korábban, ezúttal is jótékonysági gyűjtést tartanak a rászoruló családok megsegítéséért, valamint 24 napra felállítják a szeretetkuckót is, ahová az adakozók ajándékait várják.

Hogy hogyan töltötték fel Szeged szívét a közelgő ünnepek hangulatával, arról korábbi cikkünkben olvashatnak.

Előző sztori

Paul Fenley: Az EU és Oroszország más nyelven beszél

Következő sztori

Több embernek jár ingyen az influenza elleni védőoltás