Közélet

Halászlével várták a Tisza töltésén túrázókat + FOTÓK

Halászlével várták a Tisza töltésén túrázókat + FOTÓK

2014. november 10., hétfő
Halászlével várták a Tisza töltésén túrázókat + FOTÓK
korossy_gyalogtura43_KF

Közel négyszáz induló barangolta végig szombaton a Tisza töltését, a a Szegedi Sport és Fürdők Kft. gyalogtúráján. Útjuk végén a szervezők frissítővel várták őket, illetve egy adag filézett pontyhalászlét is elfogyaszthattak.

November 8-án zárult a KM túra 2014, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. márciustól - novemberig tartó szabadidős programsorozata. A korábbi események - mint a Sziki Gyalogos Teljesítménytúra, a Tavaszi hajtás kerékpáros túra, a Homokháti tekerés, az Érj át Távúszás, a Határmenti tekerés és a PICK Utcai Futófesztivál - zárásaként az idei év utolsó próbája volt az Öreg Körössy Gyalogos Teljesítménytúra. Családok, baráti csoportok, fiatalok és idősebbek is felhúzták a túracipőt a szombati gyalogtúrán, a rendkívül kellemes időnek is köszönhetően közel négyszáz vállalkozó szellemű vágott neki az útnak. A túrázó közül a legfiatalabb hat, a legidősebb pedig hetvenhat éves volt, a legtávolabbi résztvevő Zebegényből érkezett a megmérettetésre. Az Öreg Körössy Halászcsárdától indulva végig a Tisza töltésén. Edzettségük szerint 26, 12, vagy 6 kilométeres távot teljesíthettek az indulók a folyó mentén húzódó, festői szépségű késő őszi tájban. Útravalónak az algyői önkormányzat forró citromos teával és pogácsával gondoskodott, a célba érkezéskor pedig Chio termékekkel és ásványvízzel frissíthették fel magukat. Az Öreg Körössy Halászcsárda a lesétált kilométereket egy ízletes pontyhalászlével kívánta pótolni, melyet a nevezők kedvezményes áron fogyaszthattak el. A KM túra sorozat utolsó állomásának zárásakánt sorsolták ki a KM Tours által felajánlott utazási fődíjat, melyet

Piskolti László

vehetett át. A szervezők bizakodóak, jövőre is hasonló sporteseménnyekkel szeretnék mozgásba hozni a szegedieket. A túrázókat fotós munkatársunk is elkísérte útjukra, tekintse meg alább galériánkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.