Közélet

Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása a megyében

Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása a megyében

2014. november 6., csütörtök
Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása a megyében

Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablakok kialakítását kezdik meg a közeli napokban a kivitelezők. Kisteleken, a Járási Hivatalban jelenleg működő okmányiroda újul meg és bővül új szolgáltatásokkal, míg Szegeden éppen fordítva, a Megyeházi kormányablak kerül új környezetbe és kap új funkciókat.

Október 27-én megtörtént a szerződéskötés, így a kivitelezők nekiláthatnak további két új típusú, okmányirodai feladatokat is ellátó, teljes körűen akadálymentesített kormányablak kialakításának. Amint arról korábban már hírt adtunk, a Csongrád Megyei Kormányhivatal 390 millió forint uniós támogatást nyert a TIOP – 3.3.1/A-12/2 – „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázat keretében. A megyében tervezett 16 helyszínből kettő készült el eddig: az egyik Szegeden a Tesco Extra áruházban, a másik Mindszenten működik. Újabb közbeszerzési eljárások lefolytatása után, most Kisteleken a Járási Hivatalban és a szegedi Megyeházán kezdődik el az építkezés. Kisteleken hét munkaállomás, és egy fotófülke, a Megyeházán 8 munkaállomás és egy fotófülke kialakítását végzik el a szakemberek. A munkák várhatóan jövő év januárjában fejeződnek be, de addig is működik mindkét helyszínen a már megszokott szolgáltatás. A Kisteleki Járási Hivatal okmányirodája november 10-e, hétfőtől csökkentett létszámmal, de a megszokott ügyfélfogadási rendben várja ügyfeleit az átalakítás ideje alatt. Csupán a holnapi napon lesz rövidebb a nyitva tartás: november 7-én csak 8-tól 10 óráig lesz ügyfélfogadás. A Megyeházán a jelenlegi büfé területén alakítják ki az új munkaállomásokat, a vendéglátó egység a későbbiekben a kormányablak mostani helyén működik majd tovább. A mindennapi ügyintézést az átalakítás nem fogja zavarni. Az új ügyfélszolgálatok mindenki számára megközelíthetők, használhatók lesznek: az akadálymentesítés során parkolók, rámpák, széles ajtónyílások, alacsony ügyintézői pultok készülnek, indukciós hurokkal, vezetősávval, öninformációs terminállal és játszósarokkal lesznek ellátva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.