Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablakok kialakítását kezdik meg a közeli napokban a kivitelezők. Kisteleken, a Járási Hivatalban jelenleg működő okmányiroda újul meg és bővül új szolgáltatásokkal, míg Szegeden éppen fordítva, a Megyeházi kormányablak kerül új környezetbe és kap új funkciókat.

Október 27-én megtörtént a szerződéskötés, így a kivitelezők nekiláthatnak további két új típusú, okmányirodai feladatokat is ellátó, teljes körűen akadálymentesített kormányablak kialakításának. Amint arról korábban már hírt adtunk, a Csongrád Megyei Kormányhivatal 390 millió forint uniós támogatást nyert a TIOP – 3.3.1/A-12/2 – „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázat keretében. A megyében tervezett 16 helyszínből kettő készült el eddig: az egyik Szegeden a Tesco Extra áruházban, a másik Mindszenten működik. Újabb közbeszerzési eljárások lefolytatása után, most Kisteleken a Járási Hivatalban és a szegedi Megyeházán kezdődik el az építkezés. Kisteleken hét munkaállomás, és egy fotófülke, a Megyeházán 8 munkaállomás és egy fotófülke kialakítását végzik el a szakemberek. A munkák várhatóan jövő év januárjában fejeződnek be, de addig is működik mindkét helyszínen a már megszokott szolgáltatás.

A Kisteleki Járási Hivatal okmányirodája november 10-e, hétfőtől csökkentett létszámmal, de a megszokott ügyfélfogadási rendben várja ügyfeleit az átalakítás ideje alatt. Csupán a holnapi napon lesz rövidebb a nyitva tartás: november 7-én csak 8-tól 10 óráig lesz ügyfélfogadás.

A Megyeházán a jelenlegi büfé területén alakítják ki az új munkaállomásokat, a vendéglátó egység a későbbiekben a kormányablak mostani helyén működik majd tovább. A mindennapi ügyintézést az átalakítás nem fogja zavarni.

Az új ügyfélszolgálatok mindenki számára megközelíthetők, használhatók lesznek: az akadálymentesítés során parkolók, rámpák, széles ajtónyílások, alacsony ügyintézői pultok készülnek, indukciós hurokkal, vezetősávval, öninformációs terminállal és játszósarokkal lesznek ellátva.

Default thumbnail
Előző sztori

A hétvégén már borúsabb, de továbbra is enyhe lesz az idő

Következő sztori

Gyalogtúra indul szombaton az Öreg Körössytől

Legutóbbi hasonló cikkek