Bulvár

Egy nap alatt több mint 250 migránssal szemben intézkedtek Csongrád megyében

Egy nap alatt több mint 250 migránssal szemben intézkedtek Csongrád megyében

2014. november 7., péntek
Egy nap alatt több mint 250 migránssal szemben intézkedtek Csongrád megyében

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai a Készenléti Rendőrség járőreivel és a polgárőrökkel együttműködve 34 esetben összesen 252 illegális migránssal szemben intézkedtek 24 óra alatt. Az elsősorban Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében elfogott határsértők között sok gyermek és nő is volt.

A legnagyobb számú csoport november 6-án 14 óra 15 perckor Röszke közelében került rendőrkézre. A járőrök az 5512-es számú úton igazoltattak egy 20 fős csoportot. Az afgán állampolgárok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. A rendőrök elfogtak egy szerbiai embercsempészt is november 5-én 15 óra 35 perckor Ásotthalom külterületén. A férfi 12 szír határsértőnek segített illegálisan átlépni a szerbiai-magyar államhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a szerbiai férfit embercsempészés bűntettének elkövetésével gyanúsítják a nyomozók. A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre november 6-án 15 óra 30 perckor egy szerbiai állampolgár az általa vezetett francia honosságú Audi A6-ossal. Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a kocsit a francia hatóságok körözik, és annak lefoglalását kérik. Néhány perccel később a kiszombori határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi egy svéd rendszámú Hyundai I30 típusú személygépkocsival. Az egyenruhások a személyautónak a Schengeni Információs Rendszerben történő ellenőrzése során megállapították, hogy a járművet a svéd hatóságok körözik. A rendőrök az autókat lefoglalták, ügyükben a további eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodája folytatja le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.