Bulvár

Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el Szegeden három erdélyi férfit

Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el Szegeden három erdélyi férfit

2014. november 27., csütörtök
Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el Szegeden három erdélyi férfit

Egy mórahalmi gazda 2012-es meggyilkolása miatt ítélt el három erdélyi férfit első fokon csütörtökön a Szegedi Törvényszék.

Az elsőrendű vádlott

D. Györgyöt

társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölésben, a másodrendű vádlott

Zs. Viktort

pedig társtettesként, nyereségvágyból és különös visszaesőként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a törvényszék. D. György 14 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott, Zs. Viktort tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a törvényszék. A bűncselekményhez tippet adó

G. Samut

pedig felbujtóként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért öt év börtönbüntetéssel sújtotta. A törvényszék a vádlottakat tíz évre, véglegesen, illetve öt évre kitiltotta Magyarország területéről. Az ítélet szerint az analfabéta D. György és a korábban Romániában nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés miatt 19 évre ítélt társa, Zs. Viktor a Maros megyei Ákosfalváról származnak, de hosszabb-rövidebb ideje már Mórahalmon éltek, ahol mezőgazdasági munkából tartották fenn magukat. D. György az áldozattal szomszédos tanyán dolgozott, és néha át is ment a későbbi áldozathoz. A bűncselekmény napján vásárt tartottak a homokháti kisvárosban, a vádlottak pedig napközben italoztak. A gyilkossággal vádolt két férfi az eljárás során azt állította, szintén Mórahalmon élő ákosfalvi ismerősük, a harmadrendű vádlott G. Samu beszélte rá őket, rabolják ki az átlagosnál módosabbnak gondolt gazdát. A két elkövető késő éjszaka a tanyához ment, kihívták az áldozatot, lesből egy feszítővassal fejbe csapták, majd együtt bántalmazták a férfit, olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. A halálos ütést – a szakértő véleménye szerint – Zs. Viktor mérte az áldozat fejére. Ezt követően az elkövetők átkutatták az épületet és több mint 200 ezer forint készpénzt, valamint különböző értéktárgyakat vittek el. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.