Közélet

A héten kézbesítik a megismételt választásokról szóló értesítőket

A héten kézbesítik a megismételt választásokról szóló értesítőket

2014. november 3., hétfő
A héten kézbesítik a megismételt választásokról szóló értesítőket

A héten kézbesítik az érintett 42 ezer választópolgárnak a november 9-ére kitűzött, megismételt önkormányzati választásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint meg kell ismételni a Baranya megyei Pécsen a 8. szavazókörben az egyéni képviselő-választást, Sumonyban az egyéni listás választást, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ózdon a polgármester-választást, ez a voksolás 37 szavazókört érint. Meg kell ismételni a főváros XVIII. kerületében, a 63. szavazókörben az egyéni képviselő-választást, a Csongrád megyei Bakson a polgármester-, az egyéni listás és a megyei önkormányzati választást. Győrben a 24. szavazókörben kell megismételni az egyéni választókerületi képviselő-választás szavazását, Heves megyében Recsken a 3. szavazókörben a polgármester- és egyéni listás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászkiséren a polgármester- és egyéni listás, a Nógrád megyei Cserhátszentivánban a polgármester-választást, a Somogy megyei Látrány 1. szavazókörében az egyéni listás választást, a Tolna megyei Szekszárdon a 27., 28., 29. és 30. szavazókörben a polgármester- és egyéni választókerületi választás szavazását. A megismételt szavazásokon ugyanazok a jelöltek indulhatnak, akik az október 12-ei voksoláson, nem lehet új jelölteket állítani. A névjegyzékben is azok szerepelnek, akik az október 12-ei szavazás névjegyzékében, kiegészülve azokkal, akik november 9-ig válnak majd nagykorúvá. A megismételt szavazások összesen 42.125 választópolgárt érintenek. Az NVI értesítőt küld a megismételt szavazás helyéről is idejéről a névjegyzékben szereplő választópolgároknak, az értesítők kézbesítésével a Magyar Postát bízták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.