Sport

Vízilabda: vereséggel kezdett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash

Vízilabda: vereséggel kezdett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash

2014. október 6., hétfő
Vízilabda: vereséggel kezdett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash
vizilabda_gs

A Dunaújváros ellen játszotta az idei bajnokság nyitómeccsét a Szegedu Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabda csapata. Barna Tamás együttese a második negyedben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni a mérkőzés második félidejében, így vereséggel rajtolt az OB I-ben.

Az első negyed felénél kétgólos hátrányba került a szegedi együttes, azonban

Lengyel Anett

40 másodperccel a negyed vége előtt döntetlenre hozta a meccset. A második negyed döntőnek bizonyult a végkimenetel szempontjából, 6-3-ra elhúzott a Dunaújváros, majd az emberelőnyös szituációk döntöttek. A szegediek nem tudták kihasználni a fórt, ellentétben az újvárosiakkal, akik éppen egy kihagyott ziccert követően emberelőnyből újabb gólt szereztek. (9-4) A félidőben 10-4-re vezetett a hazai csapat. A második félidő ugyan még szegedi góllal indult, azonban a következő két emberelőnyös helyzetét egyaránt gólra váltotta a Dunaújváros, innen pedig már nem volt visszaút

Barna Tamás

csapatának. (12-5) Az emberelőnyös helyzetek kihasználásával akadt a legtöbb problémája Lengyel Dominikáéknak, 10 lehetőségből csupán kettőt tudott góllal zárni a szegedi csapat. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash végül kilenc góllal, 17-8-ra bukta el szezonnyitó mérkőzését. A szegedi csapat a második fordulóban a címvédő Szentes otthonában játszik október 18-án 17 órától.

Női vízilabda OB I, 1. forduló

Dunaújváros-Szegedi Vízmű Taylor& Nash Szegedi Egyetem 17-8 (3-3, 7-1, 3-2, 4-2)

Dunaújváros. Vezette: Csizmadia, Vojvoda.

Dunaújváros:

Kasó - Szilágyi 3, Menczinger 2, Gurisatti, Slagter 4, Garda 2, Vályi V. Csere: Barna (kapus), Horváth 2, Sinka 1, Ziegler 1, Brávik 1, Mchunu, Vályi F. 1.

Vezetőedző:

Mihók Attila.

Szeged:

Tóth - Miklós, Dalmády Sz. 1, Dalmády P. 1, Veréb, Lengyel Dominika 3, O-Nagy 2. Csere: Árkosy, Lengyel Dorottya, Vidovics, Lengyel A. 1, Somhegyi.

Vezetőedző:

Barna Tamás.

Gól-emberelőnyből:

12/5, ill. 10/2.

Gól-ötméteresből:

1/1, ill. 2/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.