Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Vízilabda: megvan a Szeged VE új névadó szponzora! + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

vizilabda_sajttaj_14_10_07_kf

Új névadó szponzorral várja a holnap induló szezont a férfi vízilabda csapat, amely már a Pécs elleni bajnokin Tiszavirág Szeged Diapolo Férfi Vízilabda Egyesület néven szerepel.

A keddi sajtótájékoztatón a klub elnök asszonya, Cserhalmi Julianna jelentette be, hogy a csapat megtalálta új névadó szponzorát, így a szerdai Pécs elleni mérkőzésen is már hivatalosan is Tiszavirág Szeged Diapolo Férfi Vízilabda Egyesület néven szerepel majd a csapat. Mint azt az elnök asszony az új névadó szponzor mellett azt is bejelentette, hogy a csapat elnöksége új taggal bővült, az eddig utánpótlásban dolgozó Mód Péter a jövőben a klub elnökségi tagjaként is dolgozik.

Az új névadó szponzor, a Tiszavirág szálloda, étterem és kávézó képviseletében Bakos Orsolya elmondta, régi történet a vízilabdával való kapcsolatuk, nagyon szomorúak voltak, amikor 2001-ben a reklámtörvény miatt a Tabán Trafik kiszállt a vízilabda támogatásából, azonban most az általuk üzemeltetett Tiszavirág révén ez újra megvalósulhat.
” Azonnal éltünk a lehetőséggel, amikor szponzorai lehettünk a nemzetközi tornának, nagyon örülünk, hogy visszatérhetünk a vízilabda támogatói közé. Nemzetközi porondra szeretnénk felemelni a Szegedet, és úgy gondolom, ez ezzel a támogatással, amit most nyújtunk, sikerülhet.” – mondta el Bakos Orsolya.

A Diapolo támogatása sem új keletű dolog, hiszen korábban már támogatta a csapatot a sportszergyártó, Megyesi Zoltán, a Diapolo ügyvezető úgy fogalmazott, itt látják a jövőt, ezért maradnak továbbra is az együttes támogatói között.
” Kiemelkedő utánpótlásmunka folyik a klubnál, egy regionális fellegvár a vízilabdában Szeged, több évtizedes hagyománya, tudása van a sportágban ennek a városnak. Sok kellemes emlék fűz Szegedhez, hiszen a kajak-kenu sport öltöztető támogatója is a Diapolo, kitartunk továbbra is a vízilabda mellett.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Megyesi Zoltán.

Az immáron Tiszavirág Szeged Diapolo elnökségi tagja, Galambos Gábor kiemelte: kemény munka várt a klub vezetésére azzal, hogy kiesett a névadó szponzor, ugyanakkor egy másfajta szellemiséget szeretnének megteremteni a továbbiakban.
“Szeretnénk, ha több vállalkozó is csatlakozna, akik nem csak a vízilabda iránt, hanem Szeged városa iránt is elkötelezettek. Ez a csapat nagyon sok örömet tud szerezni nem csak 13-14 fiatalnak, hanem az egész városnak is, ezért várjuk a továbbiakban is azokat a vállalkozókat, aki kellő erőt érez magában ahhoz, hogy támogassa az egyesületet.” – mondta el Galambos Gábor.

Molnár Tamás, a klub szakmai igazgatója úgy fogalmazott, hogy az eredményes munkához szükséges egy biztos háttér, így megnyugtató, hogy ez a probléma megoldódott. A csapat hétvégi, Magyar Kupában nyújtott teljesítményéről elismerően nyilatkozott Molnár Tamás, azonban a főesemény, a bajnokság majd csak most indul a csapat számára.

Immáron elnökségi tagként mondhatta el gondolatait Mód Péter is. Az utánpótlásban dolgozó szakember az elmúlt fél év legnagyobb nyertesének a Vízipóló Sulit tartja.
“Eddig a tehetséges fiatalok sokszor nem tudtak kellő játéklehetőséghez jutni, most viszont rajtuk áll, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.” – fogalmazott Mód Péter.

Varga Péter, a csapat edzője már a holnapi, Pécs elleni bajnoki nyitánnyal kapcsolatban elmondta, a hétvégi játékot látva nem okozhat gondot a csapatnak a baranyaiak legyőzése szerdán. A gárda egyébként nem jön haza a mérkőzést követően, hiszen szombaton Kaposváron játssza újabb bajnokiját, a két találkozó között pedig regeneráló, taktikai edzéseket vezényel majd tanítványainak Varga Péter.

A csapat játékosa, Varga II Zsolt keménynek, és jónak ítélte a mögöttük hagyott felkészülési időszakot, egy jó erőfelmérőnek titulálta a Magyar Kupa mérkőzéseket.
” A hétvégi teljesítményünket kell megismételni a bajnokságban is. Úgy gondolom, idővel összeolvad majd a fiatalok és az idősek játéka, aminek köszönhetően eredményesek lehetünk.” – mondta a csapat játékosa.

Az eseményt Juhász György, a csapat technikai vezetőjének szavai zárták, aki ismertette, hogy az első hazai mérkőzésre a kiírtnál egy órával hamarabb, 17 órától kerül majd sor jövő szombaton, az UVSE ellen, annak érdekében, hogy a 18:30-kor kezdődő MOL-Pick Szeged-Schaffhausen kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről ne maradjon le senki, és mindkét eseményen sok néző előtt játszhassanak a csapatok. A jegyárak változatlanok maradtak az idei szezonra, illetve a 6 éven aluli gyermekek továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a csapat mérkőzéseit.
“Kellemeset csalódtam a csapatban Pécsett, nem vártam ezt a magabiztos sikert. Bízok benne, hogy a továbbiakban is látszani fog majd Varga Péter munkája a csapaton, hiszen minden meccsre komolyan kell majd készülnünk.” – fogalmazott Juhász György.

Szerdán tehát elkezdődik az OB I a szegedi csapat számára, Varga Péter együttese 19 órától a pécsiek ellen kezdi meg a bajnokságot – immáron Tiszavirág Diapolo Szeged néven.

Tovább olvasom

Sport

Megvan a Szedeák harmadik légiósa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Zach Brownnal erősítette meg keretét a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Tovább olvasom

Sport

Csütörtökön játsza hazai BL-meccseit a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromnegyed 7-kor lesz minden meccs. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Díjazta a szezon legjobbjait a hokicsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szerdán pedig megtartotta évadzáró, egyben évadnyitó eseményét a Tisza Volán SC hokis szakosztálya.

Tovább olvasom

Aktuál