/

Újabb lépés a drogprevencióban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség országosan, így Csongrád megyében is új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amelyben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai azt mutatják, hogy egyre több fiatal használ illegális szert. Az emelkedés különösen a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében kiemelkedő. Az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen kábítószerrel.

Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán kijelölték a program helyi közvetítőit, akiket a témát illetően neves szakemberek készítettek föl a feladat minél szélesebb körű, magasabb színvonalú ellátása érdekében. Külön képzés keretében a legfontosabb tendenciákról, drogprevenciós ismeretekről, a legújabb veszélyforrásokról kaptak naprakész információkat. A képzés tematikájának része volt, hogy a megyei rendőr-főkapitányság prevenciós oktató csomaggal látta el a felkészítetteket. A háttéranyag fontos részét képezte egy filmgyűjtemény, drogprevenciós szórólapok, szakcikkek válogatása, jogi háttéranyag, valamint a képzésen elhangzott előadások összefoglalója.

Az országos programban feladatot ellátó kollégák, a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső szülőket, fiatalokat, pedagógusokat. Ezen információk, telefonszámok, időpontok, helyszínek az oktatási intézményekben mindenki számára elérhető lesz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálható.

Default thumbnail
Előző sztori

Hatalmas érdeklődés a Csongrádi Járásbíróság nyílt napján

Következő sztori

Mórahalmi vállalkozók előtérben

Legutóbbi hasonló cikkek