Bulvár

Újabb lépés a drogprevencióban

Újabb lépés a drogprevencióban

2014. október 21., kedd
Újabb lépés a drogprevencióban

A rendőrség országosan, így Csongrád megyében is új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amelyben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai azt mutatják, hogy egyre több fiatal használ illegális szert. Az emelkedés különösen a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében kiemelkedő. Az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen kábítószerrel. Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán kijelölték a program helyi közvetítőit, akiket a témát illetően neves szakemberek készítettek föl a feladat minél szélesebb körű, magasabb színvonalú ellátása érdekében. Külön képzés keretében a legfontosabb tendenciákról, drogprevenciós ismeretekről, a legújabb veszélyforrásokról kaptak naprakész információkat. A képzés tematikájának része volt, hogy a megyei rendőr-főkapitányság prevenciós oktató csomaggal látta el a felkészítetteket. A háttéranyag fontos részét képezte egy filmgyűjtemény, drogprevenciós szórólapok, szakcikkek válogatása, jogi háttéranyag, valamint a képzésen elhangzott előadások összefoglalója. Az országos programban feladatot ellátó kollégák, a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső szülőket, fiatalokat, pedagógusokat. Ezen információk, telefonszámok, időpontok, helyszínek az oktatási intézményekben mindenki számára elérhető lesz, illetve a

rendőrség honlapján is megtalálható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.