Közélet

Új fióktelepet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen

Új fióktelepet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen

2014. október 10., péntek
Új fióktelepet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen

Új fióktelepet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen, az állami tulajdonú cég két üzemében így összesen 250, zömében megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat az alföldi városban – közölte Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken a helyszínen.

Az üzem ünnepélyes avatásán a politikus elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően olyan emberek is dolgozhatnak, akiknek korábban többek között egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőségük a munkavállalásra.

Almási István

hangsúlyozta, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási aránya az alföldi városban kiemelkedő: míg Magyarországon 15 százalék, Hódmezővásárhelyen az összes sérült, beteg, fogyatékkal élő személyt tekintve 37 százalék, ami megközelíti a 41 százalékos uniós átlagot.

Kiss Sándor

vezérigazgató közölte, az új telephely megnyitását a zömében exportra termelő cég piaci pozícióinak, megrendelésállományának javulása tette lehetővé. Az összesen 1100 főt, köztük 830 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztató SZEFO Zrt. 2013-as forgalma egymilliárd forint volt, ezt idén előreláthatólag 150 millió forinttal sikerül növelni. A 2015-ös tervek szerint a vállalkozás árbevétele 1,5 milliárd forintra emelkedik – mondta a szakember. A cég 2010 óta mintegy félmilliárd forintot fordított fejlesztésre, ebből 200 millió forintot Hódmezővásárhelyen – tudatta a vezérigazgató.

Hegmanné Nemes Sára

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkár kifejtette, a kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási helyzetének javítása. A magyar állam tulajdonában négy rehabilitációs társaság áll, a Szegedi SZEFO Zrt., az ERFO Közhasznú Nonprofit Zrt., a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. és a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. A négy társaság 185 telephelyen együttesen több mint 10 ezer embert foglalkoztat, amelyből csaknem kilencezren megváltozott munkaképességűek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.