Több mint száz szegedi program várja ősszel az Országos Könyvtári Napokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_4465
Találkozzunk a könyvtárban! – ezt a szlogent viseli a Somogyi-könyvtár az Országos Könyvtári Napok ideje alatt. A szegedi bibliotéka 128 programmal várja az érdeklődőket a borongós őszi napokon.

Október 13-tól egészen november 20-ig könyvbemutató estekkel, irodalmi beszélgetésekkel, kiállításokkal, színházi közönségtalálkozóval és gyermekprogramokkal várja a kultúra szerelmeseit a Somogyi-könyvtár és megyei fiókkönyvtárai. A mára hagyománnyá vált Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozva 28 településen mintegy 128 rendezvénnyel igyekeznek népszerűsíteni az olvasást, tanulási lehetőségekkel és szórakoztató előadásokkal tarkítva a programkavalkádot.

Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, október 19-én a Könyves Vasárnap – ahogyan a korábbi években is – családi vetélkedővel várják a kicsiket, a feladatokat Móra Ferenc művei nyomán állították össze. A könyvtár nem titkolt szándéka, hogy a iskolásokat is a betűk világa felé felé terelje: a Szegedi Nemzeti Színházzal közösen Csukás István Szökevény csillagok című darabjára épülve ügyességi és elmebajnokságot rendeznek, a Kaméleon Olvasóklubbal négyfordulós játéksorozatot, a Móra-múzeummal pedig könyvszöktetést szerveznek.

Október 16-án a Somogyi-könyvtár megnyitásának napjára emlékeznek, felolvasóülések és Móra-emlékelőadások tarkítják a napot – tudtuk meg Andóczi Balogh Évától, a könyvtár PR-munkatársától. Természetesen idén sem maradhatnak el az irodalom és a közélet alakjai, gróf Nádasdy Borbála nemrégiben megjelent életrajzi kötetét hozza el a látogatóknak, Fábián Janka író-olvasó találkozóval, Darvasi László Szív Ernőről szóló legújabb kötetével, Veiszer Alinda riporterévei emlékeivel, Nádasdy Ádám és Kováts Kriszta pedig budapesti pillanatképekkel tér be a könyvtárba.

DSC_4483

A Zenei Album programsorozatában Ruggiero Leoncavallo Bajazzók című operájának keresztmetszetével és az SZTE Tehetségpont zenei tehetségeinek hangversenyével kedveskednek a komolyzene szerelmeseinek. Nem maradhat el októberben sem a Szegedi Nemzeti Színház soron következő bemutatójához, William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékához kapcsolódó közönségtalálkozó a darab rendezőjével és a jelentősebb szerepeket megformáló színművészekkel.

Előző sztori

Körözött mikrobuszt foglaltak le Nagylakon

Default thumbnail
Következő sztori

Működési engedély nélkül praktizáló nőgyógyászokat büntetett meg az ÁNTSZ

Legutóbbi hasonló cikkek