Közélet

Találd ki magad! - Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

Találd ki magad! - Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

2014. október 27., hétfő
Találd ki magad! - Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból
palyavalasztas10_gs

Szintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor - ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az általános és középiskolásokat a Találd ki magad! pályaválasztási kiállítás.

Már tizenötödik alkalommal segít eligazodni a karrierválasztás útvesztőjében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Találd ki magad! címet viselő pályaválasztási rendezvényével. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is többnapos sorozattal készülnek az általános és középiskolás diákoknak, ahol szakmai bemutatókkal, kiállításokkal és előadásokkal várják őket.

Az első két napon

a Pályaválasztási Kiállításon, vagyis az IH Rendezvényközpontban élő szakmabemutató várja a gyerekeket és szüleiket, valamint bemutatkoznak a középiskolák és egyetemek. November 13-án és 14-én közel 70 kiállító tanácsadással, önismereti kérdőívek kitöltésével segíti a nebulókat, ráadásul interaktív előadást is tartanak a webdesignerek munkájáról.

A harmadik nap

a családi pályaválasztásé, de természetesen itt sem maradhatnak el a szakmai bemutatók és a karriertanácsadás. A Karrier Város állomásain számos szakma rejtelmeibe tekinthetnek be a látogatók, a "városlakó" diákok a Talentum-gyűjtőfüzetbe kaphatnak pecsétet, amellyel akár ajándékot is nyerhetnek. Bölcsészklub, szintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor - többek között ilyen ínyencségek várják a tanulókat. Legalább ennyi izgalmat rejt az időkapszula is, amelybe a fiatalok jövőbeni terveikről rejtenek el egy-egy cetlit. November 15-én a szülők is felvilágosítást kaphatnak a Segítség, pályát választ a gyermekem interaktív foglalkozáson.

Kulisszatitkok és árnyékprogram

A háromnapos rendezvénysorozat kísérőprogramokban is bővelkednek: A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével két hónapon át 1000 diák ismerkedhet meg testközelből az adott szakmák rejtelmeivel, így a televíziós újságírás, a szoftverfejlesztés vagy a divattervezés kapui nyílnak ki a kíváncsi gyerekek előtt. Hasonlóval készül az úgynevezett Árnyék Program, amely a Junior Achievement Magyarországgal karöltve a diákokat egy kiválasztott szakma képviselőjéhez irányítják, hogy egy napon át "árnyékként" követve lessék el a hivatás csínját-bínját. Ily módon közelebbről megismerkedhetnek a szakma rejtelmeivel, kihívásaival, örömeivel. A rendezvény a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezésében, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara együttműködésében valósul meg, ezzel is biztosítva a rendezvény hitelességét, teljes körű szakmaiságát. A részletes program

ITT

elérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.