/

Találd ki magad! – Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

palyavalasztas10_gsSzintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor – ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az általános és középiskolásokat a Találd ki magad! pályaválasztási kiállítás.

Már tizenötödik alkalommal segít eligazodni a karrierválasztás útvesztőjében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Találd ki magad! címet viselő pályaválasztási rendezvényével. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is többnapos sorozattal készülnek az általános és középiskolás diákoknak, ahol szakmai bemutatókkal, kiállításokkal és előadásokkal várják őket.

Az első két napon a Pályaválasztási Kiállításon, vagyis az IH Rendezvényközpontban élő szakmabemutató várja a gyerekeket és szüleiket, valamint bemutatkoznak a középiskolák és egyetemek. November 13-án és 14-én közel 70 kiállító tanácsadással, önismereti kérdőívek kitöltésével segíti a nebulókat, ráadásul interaktív előadást is tartanak a webdesignerek munkájáról.

A harmadik nap a családi pályaválasztásé, de természetesen itt sem maradhatnak el a szakmai bemutatók és a karriertanácsadás. A Karrier Város állomásain számos szakma rejtelmeibe tekinthetnek be a látogatók, a “városlakó” diákok a Talentum-gyűjtőfüzetbe kaphatnak pecsétet, amellyel akár ajándékot is nyerhetnek. Bölcsészklub, szintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor – többek között ilyen ínyencségek várják a tanulókat. Legalább ennyi izgalmat rejt az időkapszula is, amelybe a fiatalok jövőbeni terveikről rejtenek el egy-egy cetlit. November 15-én a szülők is felvilágosítást kaphatnak a Segítség, pályát választ a gyermekem interaktív foglalkozáson.

Kulisszatitkok és árnyékprogram

A háromnapos rendezvénysorozat kísérőprogramokban is bővelkednek: A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével két hónapon át 1000 diák ismerkedhet meg testközelből az adott szakmák rejtelmeivel, így a televíziós újságírás, a szoftverfejlesztés vagy a divattervezés kapui nyílnak ki a kíváncsi gyerekek előtt. Hasonlóval készül az úgynevezett Árnyék Program, amely a Junior Achievement Magyarországgal karöltve a diákokat egy kiválasztott szakma képviselőjéhez irányítják, hogy egy napon át “árnyékként” követve lessék el a hivatás csínját-bínját. Ily módon közelebbről megismerkedhetnek a szakma rejtelmeivel, kihívásaival, örömeivel.

A rendezvény a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezésében, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara együttműködésében valósul meg, ezzel is biztosítva a rendezvény hitelességét, teljes körű szakmaiságát. A részletes program ITT elérhető.

Default thumbnail
Előző sztori

Határozatot fogadtak az Allergia-parlagfű kerekasztal működtetéséről

Következő sztori

Külügyi államtitkár: kitűnően működnek a magyar-amerikai kapcsolatok

Legutóbbi hasonló cikkek