Közélet

Szociálpolitikai, közrendi és közbiztonsági programját ismertette a szegedi Jobbik

Szociálpolitikai, közrendi és közbiztonsági programját ismertette a szegedi Jobbik

2014. október 8., szerda
Szociálpolitikai, közrendi és közbiztonsági programját ismertette a szegedi Jobbik
SZS20141008_jobbik_sajtotajekoztato_006

GPS-alapú segélyhívót, rendőrőrsök felállítását, köztéri kamerarendszer kiépítését, valamint következetes családpolitikai intézkedéseket kezdeményez a Jobbik szegedi szervezete. A csecsemőknek számlát, a fiataloknak lakhatási és lakásépítési támogatást biztosítanának.

"Jelenleg Szegeden és ugyan így a körzetemben is a lakosság biztonságérzete rossznak mondható; a bűnügyi statisztikák minden igyekezet ellenére romlanak" - kezdte a szerdai sajtótájékoztatót

Ótott Ferenc

önkormányzati képviselőjelölt. Mint mondta, az elmúlt években nemhogy javult volna, hanem folyamatosan romlott a város közbiztonsága, a rendőrség megítélése pedig egyre negatívabb a lakosság körében. E két problémát szem előtt tartva alakította ki a Jobbik szegedi Sszervezete a közbiztonság javítására szolgáló programját. A párt célja tehát, hogy a bűnügyileg fertőzött városrészekben további rendőrőrsöket állítassanak fel, térfigyelő kamerákkal ügyeljenek a járókelőkre, az ipari kamerák képét beköttessék a rendőrséghez, illetve, hogy a tömegközlekedési eszközökön is kiépítsék, korszerűsítsék a meglévő figyelőrendszereket. A törvény mindenkire vonatkozik, minden szegedi polgárnak vannak jogai, de kötelezettségei is - hangsúlyozta Ótott. Úgy fogalmazott, a településőrség és polgárőrség tagjainak aktivizálásával érnék el egyik legfontosabbnak tartott pontjukat, vagyis, hogy visszaszorítsák az idősek, a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszakos esetek számát. A Jobbik a nyugalom, a rend és a biztonságérzet megteremtéséért küzd a városban, ezért az azt igénylő bérházakban visszaállítanák a portaszolgálatot, az orvosi ügyeletekre és rendőrőrsökre pedig GPS-alapú segélyhívót kötnének be, hogy a magatehetetlen, egyedül élő idősek is tudnak segítséget hívni. A jelölt hozzátette, a fiatal rendőrök képzését is támogatnák, és legalább ugyan ennyire fontosnak tekintik azt is, hogy a fegyvereket és egyéb technikai eszközeiket modernizálják.

SZS20141008_jobbik_sajtotajekoztato_004

"Minden szegedi célja, hogy egy következetes társadalompolitikával és családpolitikával a népesedéscsökkenés ütemét megakadályozzuk. Akárki akármilyen számokkal dobálózik, mindenki ismer olyan embereket, akik elvándoroltak Szegedről. Folyamatosan csökken a szegedi fiatalok és családok száma" - ezt már

Rácz Tibor

, a 13-as választókörzet képviselőjelöltje tette hozzá. Hangsúlyozta, elsősorban a családok támogatása, a tudatos családalapítás hirdetése adja szociálpolitikai programjuk célját, ezért a fiatalokat lakhatási kedvezményekkel, lakásfelújításra és építkezésre felvehető, speciális hitellehetőségekkel marasztalnák vagy csábítanák vissza a városba. Úgy folytatta, a szegedi csecsemőknek kedvezményes számlanyitási lehetőséget biztosítanának, így az ott felhalmozott összeget nagykorúvá válása esetén felvehetné a polgár. A nyári gyermekétkeztetésre fordítható összeget megháromszorozná a Jobbik, míg a rászoruló időseknek civil szervezetek és az egyház bevonásával legalább napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítanának. Utóbbihoz hozzátette, szociális alapon bárki igénybe veheti, az önkormányzat által biztosított ingyenes jogi tanácsadást, ezek a családok pedig évente legalább egyszer úgynevezett szociális alaptámogatást igényelhetnének. Rácz kiemelte, a szociális bérlakások bérleti jogát csak olyan személyeknek adnák, akik büntetlen előéletűek, s tisztelik az együttélés magatartási normáit. A közintézményeket és vállalati intézményeket akadálymentesítenék, míg a forgalmasabb csomópontok útkeresztőzéseinek gyalogátkelő helyeit pedig a vakok és siketek számára is könnyedén használhatóvá alakítanák.

Tóth Péter

, Jobbik szegedi polgármesterjelöltje úgy fejezte be a sajtótájékoztatót, legalább három fővel szeretnék képviseltetni magukat az új közgyűlésben, kezdeményezéseik megvalósításáért pedig felveszik a kesztyűt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.