Szív Ernő kalandjai a világban – könyvpremier a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

darvasiAz Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként Darvasi László József Attila-díjas író mutatja be legújabb könyvét a Somogyi-könyvtárban.

Darvasi László József Attila-díjas író, költő, újságíróval a közelmúltban megjelent Ez egy ilyen csúcs című kötetéről Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész, kritikus beszélget 2014. október 15-én, szerdán délután 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. A könyv a Magvető Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

„Ez egy énregény, különleges kötet, amelyben Darvasi László örök társáról, alteregójáról, barátjáról, Szív Ernőről mesél. Meg sok mindenki és sok minden másról. Magányról, kincsről, szerencséről, hibákról, nagy kalandokról és kőkemény gyászról is. Húsz év munkája, tárcák füzetekbe, egy kötetbe sűrítve” – írja a szerzővel készített interjú bevezetőjében a Délmagyarország.

Álmokból üzletet – Veiszer Alinda könyvbemutatója

„3 magyar cég – 3 világsiker” – olvasható Veiszer Alinda Prima Primissima-díjas újságíró új interjúkötetének borítóján. A Bridge generáció – Álmokból üzletet című könyvben fiatal ötletemberek beszélnek az első három magyar startup vállalkozás, a Prezi, Ustream, LogMeIn fölépítéséről, a kezdetekről és célokról, sikerekről és bukásokról. 2014. október 17-én, pénteken délután 5 órától a könyvbemutatón Veiszer Alindával Pusztai Virág beszélget a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.

A kötet a Kossuth Könyvkiadó gondozásában látott napvilágot. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

„Mindannyiuk szenvedélye a gyerekkorukból ered, és izgalmasabbnál izgalmasabb művészeti és üzleti kísérletekből szerezték tapasztalataikat. Van, aki már gyerekként is számítógépfüggő volt, van, aki fehérneműt próbált eladni, és van, aki elméleti fizikusnak készült. Üzletemberré képezték ki magukat és figyelték a Szilícium-völgyet, maguk is oda vágytak. Aztán rájuk is felfigyeltek. A legtehetségesebb magyar és nemzetközi mérnökök, programozók és dizájnerek csatlakoztak hozzájuk, a legnagyobb cégek kezdtek beszállni a vállalkozásaikba. Ők mégsem hagyták el Magyarországot. Mindannyiuknak fontos, hogy jelen legyenek, hogy adjanak valamit az országnak.”
(http://www.libri.hu/konyv/veiszer_alinda.bridge-generacio.html)

Könyves Vasárnap

Az idei Könyves Vasárnapon október 19-én 10-től 13 óráig a Somogyi-könyvtár főbejáratánál az érdeklődők használt könyveket vásárolhatnak, totójátékon értékes könyvnyereményeket nyerhetnek, az újonnan beiratkozók pedig fél éven át ingyenesen látogathatják a bibliotékát.
Ezen a délelőttön Móra Ferenc műveiből rendeznek családi vetélkedőt a Gyermekkönyvtárban.
A Csicseri történetek című programra október 14-ig (keddig), elektronikus levélben lehet jelentkezni (gyermek@sk-szeged.hu). A könyvtár munkatársai az elolvasandó művekről és az előzetes feladatokról is részletesen tájékoztatják érdeklődőket.

Default thumbnail
Előző sztori

Csökken az új árfolyamgát szerződések száma

Következő sztori

Isaszegi János: A nagyhatalmak nem gondoltak bele döntéseik következményeibe

Legutóbbi hasonló cikkek