Közélet

Szijjártó: a magyarok sokat tettek a demokráciáért

Szijjártó: a magyarok sokat tettek a demokráciáért

2014. október 3., péntek
Szijjártó: a magyarok sokat tettek a demokráciáért
Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar emberek sokat tettek a szabadságukért, azért, hogy Európának ezen a részén is diktatúra helyett demokrácia legyen.

Fülöp Judit

, a tárca sajtófőnöke pénteken ismertette a miniszter szavait, amelyekkel a tárcavezető Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese kijelentéseire reagált.

Szijjártó Péter

kiemelte: Közép-Európa népei több évtizeden keresztül szenvedtek a kommunista diktatúrától, sokat harcoltak a szabadságukért és Európa újraegyesítéséért. Közép-Európában szabadságszerető népek laknak, akik egészen biztosan nem viselnék el, ha bárki korlátozni akarná szabadságjogaikat - közölte. Magyarország barátként tekint az Egyesült Államokra, "szövetségünk sziklaszilárd", amit a NATO legutóbbi csúcstalálkozóján is megerősítettünk - mutatott rá Szijjártó Péter.

Victoria Nuland

egy csütörtöki washingtoni konferencián azt mondta, hogy a közös értékeket nemcsak kívülről kell megvédelmezni, hanem belülről is meg kell erősíteni. Aggasztónak nevezte a demokrácia és szabadság belső fenyegetettségét Közép-Európában, a demokráciában tapasztalható visszacsúszást és a korrupciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.