Közélet

Szegedi Fidesz-KDNP: ne csak a kampányidőszakban aszfaltozzanak a szocialisták!

Szegedi Fidesz-KDNP: ne csak a kampányidőszakban aszfaltozzanak a szocialisták!

2014. október 2., csütörtök
Szegedi Fidesz-KDNP: ne csak a kampányidőszakban aszfaltozzanak a szocialisták!
gyimesi_mihalffy

A szocialistáknak csak a kampányidőszak alatt fontos az utak és a járdák felújítása - mondta el Gyimesi László és Mihálffy Béla önkormányzati képviselőjelölt.

Az elmúlt négy év során

Botka László

polgármester és a szocialista képviselők sorra akadályozták az útépítési munkálatokat, vagy nem akartak elkülöníteni pénzt erre a célra, vagy pedig zárolták a Fidesz-KDNP frakció által megszavazott ötleteket - mondta el csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján

Gyimesi László

és

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselőjelölt. "A most magunk mögött hagyott ciklusban - nem kis harcok árán - sikerült útalapot létrehoznunk a városi költségvetésből" - mondta el Gyimesi. A képviselőjelölt emlékeztetett: csak az idei év során 250 millió forint értékben történt út- és járdarekonstrukció, melyből két tucatnyi utca részleges vagy teljes felújítása valósulhatott meg. Új burkolatot kapott többek között a Móra és a Faragó és a Kácsa utca, a Szabadság tér, illetve részben a Kisfaludy és Dobó utca - sorolta. "A szocialistáknak csak a kampányidőszak alatt fontos az útburkolat-javítás, esetünkben azonban a számok is igazolják, nem csak ebben a rövid időszakban foglalkozunk a kérdéssel. Ezeket a felújítási munkálatokat folytatni fogjuk a következő ciklusban is" - tette hozzá Gyimesi László. Mihálffy Béla a kiskundorozsmai fejlesztésekről beszélt a sajtónak. "Csak az elmúlt két évben leaszfaltoztuk a Vereshomok utat, a Gyalog, Szekerce, Hám és Talicska utcát, valamint több tízmillió forint értékben építettünk új járdákat" - sorolta a képviselőjelölt. Mint mondta, mindez jól illeszkedik

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt programjába, aki megválasztása esetén komoly út- és járdafelújítási munkálatokba kezdene.

Félmilliárdos útrekonstrukciós alapot ígér a szegedi MSZP

A szegedi MSZP frakció az alább olvasható közleményben reagált az elhangzottakra: "A Fidesz-Jobbik képviselői által az önkormányzati cégek élére ültetett rokonok, haverok az elmúlt 4 évben a mögöttük álló képviselők támogatásával pazarló gazdálkodást folytattak, évente mintegy 500 millió forintos plusztámogatást kaptak, ezzel összesen közel 2 milliárd forintos kárt okoztak Szegednek. Célunk az, hogy október 12-e után ezt a pazarlást megszüntessük és az így felszabaduló forrásokból évi 500 millió forintos út- és járdarekonstrukciós alapot hozzunk létre, amelyet igazságosan fogunk szétosztani a városrészek között" - írja közleményében a szegedi MSZP frakció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.