Közélet

Százezer aktivistával készül a választásra a Fidesz–KDNP

Százezer aktivistával készül a választásra a Fidesz–KDNP

2014. október 5., vasárnap
Százezer aktivistával készül a választásra a Fidesz–KDNP

Mintegy százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP az október 12-ei önkormányzati választás utolsó hetében - közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus a rezsicsökkentés folytatását és a bankok elszámoltatásának megvédését említette az önkormányzati választás fő tétjei között. Ezek voltak az elsődleges témák a kormánypártok mintegy 220 kampányfórumán is - tette hozzá. A kormánypárt alelnöke arra kérte az embereket, hogy együttműködő önkormányzati vezetőket válasszanak, a kabinet ugyanis a helyhatóságok bevonásával akarja végrehajtani azt a gazdaságfejlesztési programot, amelynek alapján az európai fejlesztési források 60 százalékát kis- és középvállalkozások támogatására fordítják majd. E program megvalósítása az önkormányzatok nélkül lehetetlen, mert az ő birtokukban vannak az ehhez szükséges helyi, például a cégekkel kapcsolatos információk - mondta. A baloldali ellenzékről

Kósa Lajos

úgy fogalmazott: egy politikai háborúhoz használnák fel eszközként az önkormányzatokat. Hozzátette, szerinte Budapesten kifejezetten csalódottak a baloldali szavazók, és a Fidesz több olyan visszajelzést is kapott, hogy a baloldali választók közül is sokan csak a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére, "Tarlós Istvánra tudnak támaszkodni". Kósa Lajos közölte: az önkormányzati választással lezárul "a nagy választási év", ezt követően "rá tudunk fordulni arra, hogy az ország azt a programot, azt a pályát fussa be, amit mi (...) az emberekkel megbeszéltünk". Célként fogalmazta meg, hogy a gazdasági növekedés legalább olyan ütemű legyen, mint most, és hogy több mint ötmilliónyian dolgozzanak az országban. Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP a jövő évi költségvetés tartalmának mielőbbi nyilvánosságra hozatalát követelte, a fideszes politikus úgy reagált: a büdzsé előterjesztésének "zárt rendje" van, amit "pártfelhívásokra" hiba lenne módosítani. Kérdésre válaszolva közölte: biztosan nem lesz megszorítás a költségvetésben, "szeretnénk a feszes költségvetési gazdálkodást továbbvinni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.