Közélet

Schiffer András Szegeden: ne a szegények húzzák a rövidebbet! + FOTÓK

Schiffer András Szegeden: ne a szegények húzzák a rövidebbet! + FOTÓK

2014. október 10., péntek
Schiffer András Szegeden: ne a szegények húzzák a rövidebbet! + FOTÓK
DSC_5707

A rendszerkritikus pártok megerősítése lesz az LMP legfontosabb feladata a következő négy évben, így lehet csupán elérni, hogy 2018-ban sikerüljön a kormányváltás - hangsúlyozta a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke. A zöld párt szegedi frakciója számára a legfontosabb kérdés vasárnap az lesz: sikerül-e két képviselőt bejuttatniuk a közgyűlésbe?

Szegeden, a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt

Schiffer András

. A Lehet Más a Politika társelnöke a párt Csongrád megyei képviselőinek körében arra biztatta a választókat: menjenek el szavazni, és támogassák a valódi baloldali programot hirdető LMP-t.

A rendszerkritikus pártokkal váltanának kormányt 2018-ban

"Felelős döntést kell hoznunk vasárnap arról, hogy ki irányítsa a várost az elkövetkező években. Teljesen mindegy, hogy egy városban szegfűs vagy narancsos vezetés van, ugyanaz a haszonelvű gazdálkodás folyik, ahol a szegény emberek húzzák a rövidebbet. Itt Szegeden is egy antiszociális nagykoalíció működött az elmúlt négy évben, és bár az LMP-nek voltak javaslatai például a lakhatási támogatás és az ápolási díj bővítésére, vagy az átmeneti szociális segélyre, a helyi pártok ezt közösen szavazták le. Ebben a városban egyetlen LMP-s képviselő,

Szentistványi István

is bemutatta, hogy a párt felelős döntéseket tud hozni" - hangsúlyozta Schiffer András. Ajánlotta a választók figyelmébe a közgazdász végzettségű szegedi polgármesterjelöltet,

Málovics Györgyöt

, aki kellő fedezetet jelent arra, hogy a következő évben ne oligarchák közötti mutyikon dőljön el az itteni polgárok sorsa.

A vasárnapi választás egyik legnagyobb tétje a szegedi LMP számára, hogy Szentistványi István mellett a kompenzációs lista második helyezettje, Tanács Eszter is a képviselő testület tagja lehessen - ehhez a pártnak 10 százalék feletti eredményt kell elérnie. Az ökológus végzettségű politikus közgyűlési szereplése garantálhatná, hogy a zöldfelületek Szegeden sem kerülhetnek ingatlanspekulánsok markába - hangsúlyozta Schiffer András. Az önkormányzati választások tétje továbbá az is, hogy az elkövetkező négy évben milyen ellenzéke lesz Orbán Viktornak - magyarázta a társelnök. "Mi arra készülünk, hogy a következő években a rendszerkritikus pártokat megerősítjük, itt Szegeden az LMP a 4K!-val és A Bal párttal dolgozna a szavazókért. Akkor lesz esély 2018-ban a kormányváltásra, ha ezek a rendszerkritikus pártok itt Szegeden, és egész Magyarországon is megerősödnek" - tette hozzá. A társelnök hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy városban a szegények boldogulását elősegítő, következetes szociális program valósuljon meg, LMP-s városvezetés szükséges.
DSC_5733
Málovics György polgármesterjelölt Szentistványi Istvánt méltatta, aki civilként 12 éve képviseli az ökopolitikát, négy éve pedig a közgyűlés tagjaként is a társadalmi igazságosság megvalósulásáért dolgozott. A választóktól további bizalmat kért, hogy a szociális szférában és a fenntartható környezetért vívott harcukat folytathassák. Szentistványi szerint Tanács Eszter bekerülésével a szegedi lakosok is rendkívül sokat profitálnának, így reméli, hogy a párt a második mandátumot is meg tudja szerezni. Tanács Eszter képviselőjelölt hangsúlyozta: nem csupán a zöldügyekkel foglalkoztak egyedül ők Szegeden, de a baloldali értékeket is csak az LMP képviselte a közgyűlésben. Tatár Gábor, az LMP Csongrád megyei listavezetője szerint emellett a 2014-2020 közötti időszak fejlesztési pénzeinek sorsa is eldőlhet, mellyel pártja az itt élő emberek életének jobbá tételéhez járulna hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.