Schiffer András Szegeden: ne a szegények húzzák a rövidebbet! + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_5707

A rendszerkritikus pártok megerősítése lesz az LMP legfontosabb feladata a következő négy évben, így lehet csupán elérni, hogy 2018-ban sikerüljön a kormányváltás – hangsúlyozta a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke. A zöld párt szegedi frakciója számára a legfontosabb kérdés vasárnap az lesz: sikerül-e két képviselőt bejuttatniuk a közgyűlésbe?

Szegeden, a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt Schiffer András. A Lehet Más a Politika társelnöke a párt Csongrád megyei képviselőinek körében arra biztatta a választókat: menjenek el szavazni, és támogassák a valódi baloldali programot hirdető LMP-t.

A rendszerkritikus pártokkal váltanának kormányt 2018-ban

“Felelős döntést kell hoznunk vasárnap arról, hogy ki irányítsa a várost az elkövetkező években. Teljesen mindegy, hogy egy városban szegfűs vagy narancsos vezetés van, ugyanaz a haszonelvű gazdálkodás folyik, ahol a szegény emberek húzzák a rövidebbet. Itt Szegeden is egy antiszociális nagykoalíció működött az elmúlt négy évben, és bár az LMP-nek voltak javaslatai például a lakhatási támogatás és az ápolási díj bővítésére, vagy az átmeneti szociális segélyre, a helyi pártok ezt közösen szavazták le. Ebben a városban egyetlen LMP-s képviselő, Szentistványi István is bemutatta, hogy a párt felelős döntéseket tud hozni” – hangsúlyozta Schiffer András. Ajánlotta a választók figyelmébe a közgazdász végzettségű szegedi polgármesterjelöltet, Málovics Györgyöt, aki kellő fedezetet jelent arra, hogy a következő évben ne oligarchák közötti mutyikon dőljön el az itteni polgárok sorsa.

no images were found

A vasárnapi választás egyik legnagyobb tétje a szegedi LMP számára, hogy Szentistványi István mellett a kompenzációs lista második helyezettje, Tanács Eszter is a képviselő testület tagja lehessen – ehhez a pártnak 10 százalék feletti eredményt kell elérnie. Az ökológus végzettségű politikus közgyűlési szereplése garantálhatná, hogy a zöldfelületek Szegeden sem kerülhetnek ingatlanspekulánsok markába – hangsúlyozta Schiffer András.

Az önkormányzati választások tétje továbbá az is, hogy az elkövetkező négy évben milyen ellenzéke lesz Orbán Viktornak – magyarázta a társelnök. “Mi arra készülünk, hogy a következő években a rendszerkritikus pártokat megerősítjük, itt Szegeden az LMP a 4K!-val és A Bal párttal dolgozna a szavazókért. Akkor lesz esély 2018-ban a kormányváltásra, ha ezek a rendszerkritikus pártok itt Szegeden, és egész Magyarországon is megerősödnek” – tette hozzá. A társelnök hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy városban a szegények boldogulását elősegítő, következetes szociális program valósuljon meg, LMP-s városvezetés szükséges.

DSC_5733

Málovics György polgármesterjelölt Szentistványi Istvánt méltatta, aki civilként 12 éve képviseli az ökopolitikát, négy éve pedig a közgyűlés tagjaként is a társadalmi igazságosság megvalósulásáért dolgozott. A választóktól további bizalmat kért, hogy a szociális szférában és a fenntartható környezetért vívott harcukat folytathassák. Szentistványi szerint Tanács Eszter bekerülésével a szegedi lakosok is rendkívül sokat profitálnának, így reméli, hogy a párt a második mandátumot is meg tudja szerezni.

Tanács Eszter képviselőjelölt hangsúlyozta: nem csupán a zöldügyekkel foglalkoztak egyedül ők Szegeden, de a baloldali értékeket is csak az LMP képviselte a közgyűlésben. Tatár Gábor, az LMP Csongrád megyei listavezetője szerint emellett a 2014-2020 közötti időszak fejlesztési pénzeinek sorsa is eldőlhet, mellyel pártja az itt élő emberek életének jobbá tételéhez járulna hozzá.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: másféléves veretlenségét őrizné az UTC a HFC ellen

Következő sztori

Új fióktelepet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen