Közélet

Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

2014. október 16., csütörtök
Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

Ma országszerte több helyen segítenek önkéntesek minden érdeklődőnek, hogy elsajátítsák az újraélesztés alapfokú lépéseit A kezed életet menthet nemzetközi újraélesztési napon.

A Magyar Resuscitatiós (újraélesztési) Társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szívmegállás bárhol megtörténhet, a legtöbb esetben mégis a betegek otthonában, hozzátartozóik előtt fordul elő. Az időben elkezdett hatékony laikus újraélesztéssel a túlélés esélye megháromszorozható. A teendők egyszerűek, könnyen elsajátíthatók. A nemzetközi újraélesztési nap magyarországi helyszíneiről a www.ujraelesztesmindenkinek.hu oldalon található információ, ugyanitt számos oktatófilm, egyéb segédanyag is rendelkezésre áll. Tájékozódni lehet még a Magyar Resuscitatiós Társaság Facebook-oldalán is. "Újraélesztéskor csak egy dolgot lehet rosszul csinálni: ha el sem kezdjük!" - írta közleményében a társaság, hangsúlyozva: "újraélesztést végezni könnyebb, mint gondolnánk, a kezed életet menthet". Magyarországon több helyen lesznek újraélesztési oktatások, így Budapesten az V. kerületi Deák téren, a Heim Pál Gyermekkórházban, és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egység is csatlakozott a rendezvényhez. Kalocsán, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen, Nyíregyházán és Szegeden is bárki elsajátíthatja az újraélesztés technikáját ezen a napon. Budapesten, az Erzsébet téren hétfőn helyezték üzembe az első, mindenki számára elérhető, közterületen lévő defibrillátort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.