Közélet

Nógrádi Tibor: Folytatni kell az építkezést a jobboldalon!

Nógrádi Tibor: Folytatni kell az építkezést a jobboldalon!

2014. október 13., hétfő
Nógrádi Tibor: Folytatni kell az építkezést a jobboldalon!
nogradi_tibor_gs

„Csúfos kudarc, nagy vereség, melyből fel kell állni” – összegezte Nógrádi Tibor a választási eredményeket. Az egyéniben mandátumot szerző fideszes politikus úgy értékelte, Szegeden 2019 hozhatja meg az áttörést a jobboldalnak.

„Sokkal nehezebb feltételek között kellett megmérettetnünk, mint amire normál körülmények között várhattunk” – utalt

Nógrádi Tibor

arra, hogy tavasszal megváltoztatták az önkormányzati körzetek határait, s ez nem a fideszes politikusoknak kedvezett. A Gyálarétet, Klebelsberg-telepet, Kecskés István telepet és Szentmihályt magában foglaló 3-as körzetben egyéni mandátumot szerző képviselő kérdésünkre elmondta, Szeged városa sem rosszabb, mint más közeg, így arra számít, hogy hosszú távon életteret nyerhet egy jobboldali értékrenden alapuló politika. „Hétfőn már el kell kezdenünk azt a kampányt, ami 2019-ben csúcsosodhat ki, és meghozhatja azt az áttörést, ami Szegedre szükségszerűen vár” – fogalmazott. Nógrádi Tibor szerint a következő időszakban háztól-házig kell menniük, és így elnyerhetik az emberek bizalmát. „Azt a bizalmat, amit csak egy jobboldali, konzervatív, keresztény értékrenden alapuló politika tudhat, mégpedig azt, hogy mi az emberekért vagyunk, Magyarországért, a szegediekért” – jelentette ki. A 3-as körzet megoldásra váró feladatai közül a Kecskésre tervezett vasúti aluljárót emelte ki, de Nógrádi szerint a legfontosabb a közösségépítés, s csak ezt követi a fizikai építkezés, így például az elmocsarasodott Holt Tisza rehabilitációja, a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslása vagy éppen a járda- ás útrekonstrukciók. Nógrádi fontos feladatnak tartja a részönkormányzati státusz biztosítását Szentmihálynak, Kecskésnek, Gyálarétnek és Klebelsberg-telepnek. A 3-as választókörzetben a 7 163 névjegyzékben szereplő lakos közül 3 532-en mentek el szavazni, végül egy szavazólappal kevesebbet találtak urnazárás után, és 102 érvénytelen szavazólapot számoltak össze. Nógrádi Tibor 1 640 szavazatot kapott (47,83%), az MSZP-DK-Együtt színeiben induló

Kónya Zsoltra

1 430 lakos voksolt (41,7%). A jobbikos

Raics Róbertre

mindössze 215-en szavaztak (6,27%), míg az LMP-s

Bálint Bence Kristóf

144 szavazatot kapott (4,2%).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.