Közélet

Megújult a Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út egy része

Megújult a Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út egy része

2014. október 7., kedd
Megújult a Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út egy része

Csaknem 320 millió forintos támogatásból, európai színvonalúvá vált a Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út egy szakasza - közölte kedden a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor

tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósult program révén, az összekötő út közel 1,8 kilométeres szakaszát újították meg külterületen és Hódmezővásárhely belterületén. A beruházás tartalmazta az érintett terület profilmarását, a burkolat megerősítését két rétegben, valamint nagyfelületű alapcseréket is. A vízelvezető rendszert is helyreállították, ami többek között a meglévő árkok tisztítását, a csőátereszek megfelelő szintbe helyezését jelenti. A rekonstrukcióval alkalmassá tették a pályaszerkezetet a szakemberek a növekvő megengedett tengelyterhelés károsodás nélküli elviselésére, javították, korszerűsítették az út vízelvezetését. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási idő is rövidül - közölte a szakember. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Csongrád megyében 2013-ban megközelítőleg 1,56 milliárd forint értékben, csaknem 15 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.